ДОАЈЕН СРПСКОГ РУКОМЕТА ПРЕМИНУО НА ПОЛУВРЕМЕНУ Последња утакмица тренерa рукометаша Власотинца

Тужна вест стигла је из Власотинца. Преминуо је доајен власотиначког рукомета Спиридон Бошковић - Доне.
sveca, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Синоним за власотиначки рукомет је јуче последњи пут водио рукометаше Власотинца у Куп утакмици где је гостовала екипа Рудара из Костолца.

Утакмица није завршена јер је легендарни Доне преминуо на полувремену. Хитна помоћ је покушала да укаже помоћ, али после 30- ак минута је званично проглашена смрт великог рукометног радника.

Спиридон Бошковић Доне, могло би се рећи да је човек рукомета, да је од шесте године у ДТВ Партизан и то његовој гимнастичкој секцији. Несуђени гимнастичар је крајем пете деценије прошлог века, са још пар истомишљеника, прешао у тек основани рукометни клуб и у том спорту је шест деценија касније. Популарни Доне није никад напустао власотиначки рукомет, после активне играчке каријере определио се за тренерски посао који је радио више од 60 година. Као играч Бошковић је био учесник свих подвига, али и пораза у шестој и првој половини седме деценије прошлог столећа. Када је завршио играчку каријеру, Спиридон је остао у рукомету као тренер. Под његовим вођством стасале су многе генерације власотиначких рукометаша и рукометашица. Никад није као неки други тренери чекао да млади играчи сами дођу у клуб већ је одлазио и по школама тражио талентоване дечаке и девојчице, доводио их у клуб и тако обезбеђивао будућност власотиначком рукомету. Паралелно са бављењем рукометом, Бошковић је завршио факултет физичке културе и цео свој радни век провео у просвети. Бошковић је био најстарији активан тренер у држави.

Доне је рођен 5. маја 1944. године у Власотинцу. Основну школу је завршио у родном граду, а Гимназију у Лесковцу. Завршио факултет за физичку културу у Београду.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести