Јуниорска рукометна репрезентација игра полуфинале Светског првенства (18)

Српска јуниорска рукометна репрезентација остварила је историјски успех пласманом у полуфинале Светског првенства.
1
Фото: ИХФ

„Орлићи” су у четвртфиналу савладали до тада непобедиву репрезентацију Фарских Острва 30:27. У борби за медаљу очекује их дуел са једним од домаћина турнира, репрезентацијом Немачке, који је на програму данас од 18 часова у Берлину.



Селектор Србије Ђорђе Теодоровић је пред тај дуел истакао да је урађена детаљна анализа ривала.

– Представили смо момцима које су предности, а које слабости, којих заиста има мало, у тиму Немачке. Они су веома компактна екипа која има квалитетне играче на свим позицијама и играју на свом терену. Очекује нас меч пред 10.000 гледалаца који ће навијати са жарком жељом да њихова нација победи. У таквом окружењу морамо да покажемо срце и квалитет. Можемо да се супротставимо свакој екипи на свету упркос отежавајућим околностима. Премостићемо то интелигенцијом, мотивацијом и препознавањем момента у ком се налазимо – рекао је 51–годишњи стручњак.

Једна од узданица одбране која је Србији донела пласман у завршницу, Бранко Предовић, поручио је да верује у саиграче и да сви прижељкују да се попну на постоље.

– Спремићемо ову утакмицу као и све претходне, у потпуности фокусирани на циљ и игру. Сигурно ће мотив више бити и пуне трибине, што ће бити изазов за који смо спремни. Сјајно је што смо међу четири најбоље екипе на свету, али надам се да нећемо стати на томе. Идемо јако, са великом жељом и мирне главе у полуфинале. Одличан смо тим, међу нама влада хемија, функционишемо као породица и верујем да је баш то пресудно за добре резултате – поручио је пивот „орлића”.

Г. М.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести