Рукометаши Србије ОДНЕЛИ ПОБЕДУ У ШПАНИЈИ „Орлови“ убедљиво надиграли Словачку и ТРИЈУМФОМ отворили турнир

ГРАЊОЛЕРС: Мушка рукометна репрезентација Србије победила је вечерас селекцију Словачке 31:24 (16:14) у мечу првог кола на турниру у шпанском Гранољерсу.
r
Фото: rss.org.rs/RFEBM / J. L. Recio

Најефикаснији у селекцији Србије био је Богдан Радивојевић са осам голова. У селекцији Словачке најбољи је био Јакуб Прокоп, који је постигао пет голова. За играча утакмице проглашен је српски рукометаш Лазар Кукић.

После припрема у Србији и периода без утакмица, морамо бити задовољни овом партијом. Нарочито је првих 20 минута меча било изузетно добро и у нападу и у одбрани. Дозволили смо им после тога да се врате у меч, највише захваљујући нашим техничким грешкама. Ипак, нисмо клонули, нисмо одустали и остварили смо свој циљ. Уз то смо и сви добили минутажу, сви смо одиграли квалитетно и мирне главе се припремамо за наредног противника, рекао је Кукић, преноси званични сајт РСС.

Селектор Србије Тони Ђерона био је задовољан резултатом, али не и игром у свим фазама меча.

Ово нам је први меч откако смо се окупили и суочили смо се са неким проблемима. Испробавали смо различите опције, разигравали смо целу екипу како за предстојеће мечеве тако и за сам шампионат Европе. Задовољан сам како смо изгледали у одбрани, радили смо добар посао иако наравно има још простора за напредак. Искористићемо утакмице са Пољском и Шпанијом да све додатно уиграмо, као и да побољшамо игру у офанзиви, истакао је селектор Србије.


У другом мечу првог кола на турниру у Гранољерсу, селекција Шпаније је победила Пољску 31:25.

Србија ће сутра од 17.45 часова у другом колу играти против Пољске. "Орлови" ће последњи меч на турниру у Гранољерсу одиграти у суботу од 19 сати против Шпаније.

Рукометашима Србије ће мечеви на турниру у Шпанији послужити као последња припрема за ЕП, које ће бити одржано од 10. до 28. јануара у Немачкој. Србија ће на ЕП играти у групи Ц са Исландом, Мађарском и Црном Гором.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести