Рукометаши Војводине одиграли сјајну утакмицу против Швајцараца

Рукометаши Војводине после неколико година паузе изашли су на евро-сцену, на којој су се представили у најлепшем светлу и на опште изненађење, у сјајном амбијенту пред 1.200 гледалаца, славили против искусније екипе и звучнијег имена Кадетена из Шафхаузена (26:20, 16:9).
Nemanja pribak
Фото: Немања Прибак, фото: РК Војводина

Имајући у виду проблеме с којима су се суочавали уочи меча у првом кругу квалификација за Лигу Европе, изабраници Бориса Ројевића заблистали су пуним сјајем, одиграли на изузетно високом нивоу и сада мирније чекају реванш, који је на програму 4. септембра (19.30) у Шафхаузену.

Прву утакмици у сезони и то на европској сцени анализирао је креатор игре српског шампиона Немања Прибак.

- Драго ми је што су коментари позитивни, посебно од неких играча из Европе. Екстра сам задовољан са оним што смо приказали у 80 одсто утакмице, осим пада с почетка другог полувремена, који није типичан за велике екипе. Нисмо смели да дозволимо да 10 минута не постигнемо гол. Срећом, на крају смо вратили разлику коју смо одржавали већим делом утакмице. Сви смо играли добро, имали смо расположеног голмана Веркића, чврсту одбрану и разноврстан напад, где су сви постизали голове. Нисмо се уплашили фаворита пошто смо ми екипа ратника, а не велемајстора. Држали смо предност и смогли снаге, искрено не знам откуд, да на крају завршимо утакмицу са шест голова предности, што је екстра - рекао је средњи бек Немања Прибак.


Нема места еуфорији

Да би стигли до групне фазе Лиге Европе Новосађани ће морати да прескоче три рунде квалификација. Прибак сматра да шест голова предности јесте велика, али не и довољна за пролазак у друго коло .

- Не волим еуфорију, нарочито на почетку сезоне. Када се заврши сезона и оствари зацртано онда се ужива у победама. Не смемо да дозволимо било какво опуштање, шест голова у рукомету не значи ништа. Задовољан јесам, али бићу још задовољнији ако и у Швајцарској отворимо утакмицу као овде и поновимо добру игру. Тек 30 одсто посла смо одрадили, тежи део нас чека, јер Кадетен ће сигурно да одигра боље на свом терену – упозорио је  Прибак.


Чињеница је да је Војводина имала потешкоћа уочи утакмице.

- Не бих сада да набрајам ко све није тренирао, ко је повређен, болестан, али најважније је то да смо, уз стварно добру припрему, направимо супер резултат, који нико није очекивао. Спустили смо екипу скандинавског стила игре на 20 постигнутих голова. То им се одавно није догодило. Дуго играм против Кадетена, први пут 2005. године, и тада су имали супер екипу, али не знам да су некоме дали само 20 голова.

Прво полувреме било је како се пожелети може.

- Када играш код куће тако мора да буде. Ово је наш терен, који до недавно није имао епитет врућег терена. Примера ради, када сам отишао у Вардар, слично је било, публика дође или не дође, чим изгубиш празна је хала, али како смо правили добре резултате и публика је дошла. Много се лакше игра када имаш ветар у леђа са трибина. Похвалио бих публику која је дошла у великом броју и верујем да је била задовољна, видела је праву утакмицу. Поносан сам на екипу - нагласио је Прибак.        

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести