РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ ГОСТУЈУ ТУРСКОЈ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЕП: Први прави изазов

Женска сениорска репрезентација Србије је у петак отпутовала у Анкару где је тренирала и припремала се за други меч у квалификацијама за Европско првенство које се игра наредне године у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.
1
Фото: Рукометашице Србије знале су да прославе победу над Бугарском, Фото: РСС

Српкиње сутра од 16.30 часова играју са Турском која је у првом мечу убедљиво поражена од Црне Горе са 39:23. Наше девојке су у уводној утакмици квалификационе групе 6  лако славиле против аутсајдера Бугарске са 40:16.

После изузетно ефикасног отварања циклуса за пласман на Европску рукометну смотру изабранице Уроша Брегара ће имати знатно тежи задатак против Туркиња.

- Квалификације смо започели победом над Бугарском која нам много значи, јер смо наступили у потпуно новом саставу у односу на април и квалификационе мечеве за Светско првенство. Против Турске нас очекује тежи посао. Добро се познајемо, јер смо u претходна два квалификациона циклуса, као и на Медитеранским играма играли против Турске. Имају искусан састав и веома квалитетне играчице и у Анкари ће имати велику подршку навијача. Оно што мене радује је енергија коју смо ми показали против Бугарске у моментима када смо имали високу предност. Имамо ширину у ротирању играчица, младост и надам се да ћемо из утакмице у утакмицу играти све боље - каже словеначки стручњак Брегар.

Једна од искуснијих репрезентативки Александра Вукајловић истакла је да Србија зна како да савлада Турску.

- Домаће рукометашице имају искуство и репрезентација је претежно састављена од девојака које играју домаћу лигу која је веома квалитетна. Ми смо се са екипом Турске састали пре годину и по дана на Медитеранским играма и у њиховом пуном, нашем подмлађеном саставу, успели да их савладамо. Сигурна сам да нас овај пут очекује захтевнији и неизвеснији меч, поготово што идемо на њихов терен где су сигурно опасније. То што смо и у квалификацијама играле са њима  помогло нам је да се припремимо и исто тако да припремимо млађе играчице које полако стичу репрезентативно искуство. Највећа жеља нам је да донесемо два бода из Турске и завршимо овај прозор са две победе - закључила је Вукајловић.

В. Г.

Група шест

Сутра

Бугарска - Црна Гора (16)

Турска - Србија (16.30)

1. Србија 1    1          0          0          40:16  2

2. Црна Гора 1          1          0          0          39:23  2

3. Турска       1          0          0          1          23:39  0

4. Бугарска    1          0          0          1          16:40  0

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести