Рукометашице Србије почеле припреме за мечеве са Турском

СТАРА ПАЗОВА: Женска рукометна репрезентација Србије окупила се данас у Старој Пазови уочи мечева са Турском у баражу за пласман на Светско првенство, које ће бити одржано у новембру и децембру ове године у Данској, Норвешкој и Шведској.
bregar
Фото: Youtube Printscreen

У Старој Пазови окупила се и развојна репрезентација Србије.

"Срећан сам што смо ова два дана искористили за рад са развојном екипом. Оне су наша будућност и неопходно је да их пратимо, да унапређујемо њихово тактичко и техничко знање, као и физичку спрему", рекао је селектор женске репрезентације Србије Урош Брегар, преноси званични сајт РСС.

Србија ће седмог априла гостовати селекцији Турске у Гиресуну, а реванш ће бити одигран пет дана касније у Београду.

"Једва чекам да почнемо са радом, али оно што је императив, јесте пласман на СП. Чињеница да ће у овој акцији учествовати девојке које су оствариле највеће успехе са српском репрезентацијом (Јелена Лавко, Јована Стоиљковић и Кристина Лишчевић су биле део сребрне генерације 2013. уз Тамару Радојевић и Кристину Граовац, које су носиле репрезентацију претходну деценију) говори колико је и њима важно да девојке на којима остаје женски српски рукомет добију прилику да одмере снаге са најбољим екипама данашњице", додао је селектор Србије.

Поједине рукометашице Србије најавиле су опроштај од националног тима на реванш мечу баража за СП против Турске, који ће бити одигран 12. априла од 18 сати на Бањици.

"Притисак је заправо привилегија посла којим се бавимо. Биће сигурно пуно емоција, али нам је примарни заједнички циљ о ком сам причао са девојкама да се Србија пласира на СП, а потом и да се оне опросте од репрезентативног дреса како заслужују", навео је Брегар.

Он је истакао да Србија не сме да потцени селекцију Турске.

"Искуство је на нашој страни, посебно зато што смо играли против Турске у квалификацијама и баш код њих одиграли један квалитетан меч. Међутим, не смемо да заборавимо да Кастамону игра Лигу шампиона и да рукометашице тог клуба имају искуство играња најјачих утакмица, против најбољих европских играчица", закључио је Брегар.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести