СЛ за рукометаше: Југовић на крилима Витаса

Рукометаши Југовића једноставно синоћ нису могли да изгубе јер су први пут после дуже времена игром, борбеношћу, фанатичношћу и атмосфером подсетили на стара времена када је Храм био неосвојива тврђава.
rk jugovic
Фото: РК Југовић

То су на својој кожи најбоље осетили рукометаши Металопластике који су у Каћ дошли са кореолом фаворита.

Трасирање победе од првог минута почео је невероватни и величанствени голман Јовица Витас, чије је то било његово вече. Када је на самом почетку утакмице зауставио чак шест пута ударце са шест метара гостујућим играчима као да је то тргнуло млађане Каћане, па су они испричали бајковиту причу. У тој причи, поред главне звезде Витаса, једну од најважнијих рола у каријери имао је Мађен Бабић, момак који је после краће паузе у рукомету буквално експлодирао. Светла позорнице била су усмерена и на Стефана Ранисављевића, као и Дејана Карана који су имали значајну подршку, ништа мање вредну од Жикића, Момчиловића, Боснића, Врговића и Петровића.

У таквом амбијенту Шапчани нису имали шта да траже. Ништа им није полазило за руком. У првом полувремену колико-толико успевали су да држе корак с домаћином, да би у наставку за првих 15 минута постигли један гол и то у 40. минуту. Све до краја било је у знаку Каћана, који су када се чуо последњи звук сирене присутнима "рекли" да то није сан, већ јава.

Ј. Галић


Југовић - Металопластика 26:21 (13:10)
 

КАЋ: Дворана Храм, гледалаца 350, судије: Благојевић и Ђокић (Јагодина). Седмерци: Југовић 6 (4), Металопластика 7 (4). искључења: Југовић 12, Металопластика 2 минута.

ЈУГОВИЋ: Миловановић (1 одбрана), Жикић 2, Врговић 5 (4), Кочић, Момчиловић, Вујнић, Родић, Илијин, Боснић 2, Андрић, Марић, Витас (21 одбрана, 3 седмерца), Бабић 7, Ранисављевић 4, Каран 4, Петровић 2.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Воркапић 2, Писарић, Срдановић, Дошен 2, Мариновић 2, Дакић 2 (1), Гајовић 1, Ђукић 5, Јездимировић, Митровић, Пуљизовић 2 (2), Владисављевић (12 одбрана, седмерац), Бомаштар, Тркуља 1, Миловановић 3, Кљајић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести