СВЕТСКО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО У РУКОМЕТУ: "Орлићи" остали без бронзе

БЕРЛИН: Јуниорска рукометна репрезентација Србије остала је без бронзаног одличја на Светском првенству које је играно у Грчкој и Немачкој.
r
Фото: rss.org.rs/IHF

"Орлићи" су у фанатастичној утакмици у борби за треће место поражени од Исланђана са 27:23. Био је ово други пораз од незгодних Исланђана на овом шампионату, пошто су наши момци поражени и у групној фази. Али, и поред тога што нису успели да дођу до медаље српски јуниори су на овом шампионату приказали одличне партије и заслужено су дошли међу четири најбоља тима на свету. Штета што су заузели баш ту, најнесрећнију четврту позицију.

Одлично је Србија отворила утакмицу и са три гола Шијана, уз један Рогана из седмерца повела са 4:1 у 9. минуту. Одлично су "Орлићи" играли у одбрани, уз сигурног Кривокапића на голу, а разноврсно и ефикасно у нападу. Међутим, успели су Исланђани да ухвате прикључак и приђу на гол минуса (5:4). Сигурност свом тиму улио је одличним одбранама голман Сигурјонсон. Станисављевић је одличним головима одвео свој тим на 7:3 у 13. минуту, а на четири разлике Србију је одвео Симић (8:4). Приказала је Србија у првом полувремену модеран рукомет, са брзим крилима, одличним бековима и брзим пивотом. Држала се Србија одлично до 19. минута, када је Исланд поново пришао на гол разлике (9:8) поготком одличног Рунарсона. Станисављевић и бравурозни Кос головима су поново донели "плус три" (11:8) у 20. минуту. Држали су Исланђани прикључак у наставку, а Додић је пропустио прилику да из контре поново одлепи свој тим код резултата 12:10 за Србију. То је успело одличном Станисављевићу (13:10). Али, једноставно у финишу се разбранио Сигурјонсон, наши моци су направили неколико грешака и то је било довољно да незгодни Исланђани преко Видарсона, Гудјонсона и Рунарсона дође до изједначења.

И на почетку другог дела Србија је почела боље и головима Милоша Коса повела са 15:13, али су Исланђани, првенствено одличном одбраном успели да два пута дођу до изједначења, а онда и до преокрета и поведу са 17:16. Нису се предавали наши момци, па се у "Макс-Шмелинг" хали водио прави рукометни рат, а публика је могла на делу да види две сјајне репрезентације и будућност светског рукомета. Кос и Станисављевић вратили су Србију у живот за 19:19, али су Исланђани поново побегли на два разлике, да би Прековић и Шијан донели још једно поравнање (21:21). Али, у финишу је пресудила дужа клупа Исланђана, па се изостанак повређених Антонијевића и Зечевића осетио на другој страни. искористили су Исланђани и неке наше грешке у финишу, међу којима и промашаје Коса, те Рогана из седмерца и стигли до заслужене победе и бронзана медаље.

У утакмици за седмо место Фарска острва су победила Хрватску са 31:27, док је пето место освојилаДанска која је победила Португалију са 30:25.

Г. Маленовић

Србија - Исланд 23:27 (13:13)

БЕРЛИН: "Макс-Шмелинг" хала, гледалаца:, судије: Брасет и Сундет (Норвешка). Седмерци: Србија 2 (1), Исланд 4 (3). Искључења: Србија 8, Исланд 10 минута.

СРБИЈА: Мрдовић, Паповић, Симић 1, Кос 6, Станисављевић 5, Вој. Чабрило, Додић 1, Шмигић,  Вељ. Чабрило 1, Шијан 4, Дамјановић, Миловановић, Роган 4, Предовић 1, Кривокапић (14 одбрана), Зекић.

ИСЛАНД: Сигурјонсон (14 одбрана), Астихорсон, Адалстеинсон 1, Рунарсон 5, Гунарсон 8, Торисон, Густафсон, Оскарсон 4, Финсон, Торстенсен, Јонасон 3, Гудјонсон 1, Андрасон, Видарсон 5, Орварсон, Арналдс.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести