У ОПШТИНСКОМ ДЕРБИЈУ РУКОМЕТНЕ Б СУПЕРЛИГЕ: „Веверице“ надиграле „пантере“

Треће коло суперлигашког рукометног првенства обележио је општински дерби, који је одгран у Сивцу. Снаге су одмерили домаћин Сивац 69, познати као „пантери“, и Црвенка, популарне „веверице“. Епилог: „веверице“ надиграше „пантере“.
1
Фото: Лео Фејеш, проглашен за играча утакмице, фото: Ђ. Бојанић

Све је кренуло добро по рукометаше Сивца. Домаћи терен, Црвенка без двојице играча, коју им је Партизан дао на двојну регистрацију (Лука Лазић и Андрија Весковић), у почетним минутима сусрета повредио им се бек Никола Егић, па на крилима вихорног Чабаија (у првом полувремену постигао 10 голова) и на голу поузданог Богојевића, Сивчани су у првом полувремену били доминантнији. У 21. минуту голом Вемића стекли су три гола предности (12:9). У финишу првог полувремена рукометаши Црвенке су искористили неколико грешака домаћина и, упркос чињеници да су играли са играчем мање, успели су да серијом 3:0 оду на одмор са голом предности.

Чини се да је тај финиш првог полувремена одредио даљи ток утакмице, јер у другом полувремену није функционисала осовина Богојевић – Чабаи. Предвођени разиграним Фејешом и капитеном Швељом, али и знатно бољом игром у одбрани, рукометаши Црвенке су већ у 36. минуту повели са три гола предности, а у 50. је било 21:26, већ тада је било јасно да ће бодови отићи у Црвенку.

У наредном колу Црвенка је поново гост: иде на ноге Кикинди Гриндекс, а Сивац 69 је гост обреновачком Радничком.

Теркст и фото: Ђ. Бојанић 

Сивац 69 – Црвенка 26:30 (15:16)

СИВАЦ: Спортска хала, гледалаца 450. Судије: Попов (Нови Сад) и Ристић (Кикинда). Иксључења: Сивац 69 2 минута, Црвенка 14 минута. Седмерци: Сивац 69 5 (4), Црвенка 4 (2).

СИВАЦ 69: Богојевић, Фуртула 1, Беслаћ 1, М. Дубаић, Вемић 2, Купрешшанин, Делибашић 5, Бошков, Зељко, Попов 1, А. Дубаић 1, Предојевић, Чабаи 14 (4-3), Регојевић 1 (1-1), Влаовић и Калић.

ЦРВЕНКА: Томић, Карановић 2, Мирић 3 (2-1), Пролић 2, Швељо 9, Николић, Ивић, Павићевић, Рачић 1, Егић, Томић 3, З. Драгић, С. Драгић 3 и Фејеш 7 (1-1).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести