Ђоковићева "хиљадарка": Јубиларна победа за наш народ широм света

РИМ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Мастерса у Риму, пошто је вечерас савладао Норвежанина Каспера Руда 6:4, 6:3.
n
Фото: Tanjug (AP Photo - Alessandra Tarantino)

Српски ас је остварио јубиларну 1.000 победу у каријери и постао тек пети играч у историји коме је то пошло за руком на АТП туру.

Гледао сам Роџера и Рафу како су претходних година прослављали 1.000 победу и једва сам чекао ја да дођем до тога. Привилегован сам што сам дошао до толико победа. Прошло је много времена откако сам остварио прву победу на Туру. Ово је мој поклон за наш народ широм света, рекао је Новак Ðоковић после победе над Каспером Рудом и пласмана у финале Мастерса у Риму.

Ђоковић се хиљадитом победом придружио елитном друштву у коме су до сада била само четворица тенисера - Џими Конорс (1.274), Роџер Федерер (1.251), Иван Лендл (1.068) и Рафаел Надал (1.051).

У финалу сутра од 16 сати играће против Циципаса.

Последњи пут смо играли у финалу Ролан Гароса. Још једно финале против њега. Он је у форми последњих пар година је у Топ 2, 3 играчча на шшјаци и генерално. Освојио је Монте Карло. Биће тежак меч, поручио је Ђоковић.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.415.410 евра.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести