НОВАК ЂОКОВИЋ је светски шампион по осми пут

Српски тенисер Новак Ђоковић је по осми пут у својој каријери проглашен за светског шампиона од стране Међународне тениске федерације (ИТФ). У синглу код дама је према њиховом мишљењу за 2023. била најбоља белоруска тенисерка Арина Сбаленка.
s
Фото: Youtube Printscreen

Новак Ђоковић је освојио титуле на Аустралијан опену, Ролан Гаросу и УС Опену и тако надоградио свој рекорд по броју титула на Гренд слемовима. Код Сабаленке се истиче њен први успех на једном од четири највећа турнира у свету тениса, када је славила у Мелбурну, а потом и стигла до полуфинала на УС Опену. Међу четири најбоље се пласирала и на преостала два Гренд слема.

 

- Честитке нашим ИТФ светским шампионима за 2023. годину. Ове награде признају невероватне сезоне које су ова 11 спортиста имала, са нашим светским шампионима који су заједно освојили невероватних 24 Грен слем титула у 2023. години. Надамо се да ће играчи уживати у мирном предсезонском периоду у наредним недељама и желимо им све најбоље у сезони 2024 - истакао је председник ИТФ-а Дејвид Хагерти.

Подељене су и друге награде, па су Раџив Рам и Џо Солсбери по други пут изабрани за најбољи дубл код мушкараца. По трећи пут узастопно су освојили УС Опен, а снажан крај сезоне су крунисали тријумфом на Завршном турниру. Код дама у тој конкуренцији није било дилеме, с обзиром на то да су Сторм Хантер и Елис Мертенс годину завршиле као прва, односно друга дубл тенисерка света.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести