Вимблдон: Американка Риск избацила прву тенисерску света Барти

Аустралијанка Ешли Барти, прва тенисерка света, поражена је у осмини финала Вимблдона. Барти је изгубила од Американке Алисон Риск, после једног часа и 39 минута тениса – 6:3, 2:6, 3:6.
alison risk, epa
Фото: Alison Risk eliminosala Ešli Barti, foto: EPA (WILL OLIVER)

Аустралијанка је одлично почела меч и рутински освојила први сет, али је Риск фуриозним тенисом узвратила у другом. Американка је неизвесност у одлучујућем сету разбила у осмом гему, када је искористила прву брејк лопту у сету, а затим рутински одсервирала за победу.

Барбора Стрицова је савладала Елис Мертенс 4:6, 7:5, 6:2, а у наредној рунди ће играти против Џоане Конте која је савладала Петру Квитову 4:6, 6:2, 6:4.

Велико изненађење је приредила и Чехињa Каролина Мухова, која је избацила трећу носитељку Каролину Плишкову са 4:6, 7:5, 13:11.

Серена Вилијамс, америчка тенисерка, прошла је у четвртфинале Вимблдона победом над Шпанкињом Карлом Суарес Наваро у два сета. Вилијамс је за нешто више од сат времена дошла до победе, по сетовима 6:2, 6:2. Американка је диктирала темпо током целог меча и направила значајно већи број винера, али и неизнуђених грешака. Суарес Наваро је у другом сету успела да направи брејк, али је успут претрпела три. Она ће се у четвртфиналу састати са сународницом Алисон Риск, која је шокирала светски број 1 Ешли Барти.

Фото: Serena Vilijams, foto: FoNet

Румунка Симона Халеп елиминисала је сензацију Вимблдона Кори Гоф у осмини финала. Халеп је 15-годишњу Американку савладала у два сета – 6:3, 6:3 за 75 минута игре. Румунка ће у четвртфиналу трећег Гренд слема сезона играти против Кинескиње Шуаи Џенг.

Халеп је упркос добрим епизорама Гоф, контролисама ритам меча и без већих проблема стигла до осам најбољих на турниру. Румунка је одмах направио брејк, који је Гоф експресно вратила, али то није пореметило бившу број 1. Халеп је стрпљивом игром максимално кажањавала све грешке тинејџерке и са још два брејка решила први сет. Сличан ток је имао и други сет, Халеп прва стиже до брејка, који не успева да капиталузује, али њено искуство је пресудило, "слама" Гоф у шестом гему за 4:2 и рутински приводи меч крају.

Такмичење је завршила и Хрватица Петра Мартић. Од ње је боља била украијинска тенисера Елина Свитолина, 6:4, 6:2. Свитолина је освојила први сет после велике борбе у трајању од чак једног часа и шест минута, да би у другом имала много лакши посао.

Победе су остварила и Барбора Стрицова, која је са 4:6, 7:5, 6:2 савладала Елис Мертенс, и Шуаи Џанг, која је елиминисала Дајану Јастремску са 6:4, 1:6, 6:2.

Стрицова и Џанг ће у четвртфиналу играти једна против друге.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести