ДУНАВ РЕГИОНАЛНА ЛИГА Сентешу трофеј, Воша трећа,

Завршни турнир Дунав регионалне лиге за ватерполисткиње одржан је на базену “Слана бара” у Новом Саду.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

После три дана великих борби и занимљивих дуела трофеј је припао мађарској екипи Сентеш, која је у финалу савладала словачке Кошице са 16:8. Мађарице су убедљиво најјача екипа у овом такмичењу и улогу фаворита су и оправдале. Словакиње су до овог финала биле убедљиве, али су на крају морале да се задовоље другим местом.

У борби за треће место новосадска Војводина је у још једном драматичном дуелу ове сезоне савладала “љутог” ривала Црвену звезду са 14:12. Била је ово одлична увертира за реванш сусрет финала Првенства Србије ове две екипе у суботу у Београду. Војводина је добро почела утакмицу, али је онда допустила Звезди да преокрене. Имале су Новосађанке и “минус четири” (7:11), али су успеле да се врате и у узбудљивој последњој четвртини да дођу до победе.

– Нама је циљ у Дунав регионалној лиги био да сепласирамо међу прве три екипе и то смо и учинили. Заадовољна сам тиме. У борби за трећу позицију опет смо се нашли са нашим ривалом Звездом, мислим да је то за обе екипе било психолошки веома напето. Честитам мојим девојкама на победи. Игром и нисам најзадовољнија, имамо приличан број повреда, што ме брине. Али, ми је драго да смо и поред свега тога успели да преокренемо резултат и победимо Звезду – крекла је Слађана Дрезгић, тренер Војводине.

Она сматра да је ово реалан резултат.

– Екипа Сентеша је много квалитетнија, додуше очекивала сам мало бољу утакмицу са њима у полуфиналу, али све у свему могу да будем задовољна целим турниром. Додуше, најбољу утакмицу смо одиграли у четвртфиналу против Младости. Ор-

ганизација је била добра, драго ми је што је Нови Сад имао прилику да гледа доста занимљивих дуела.

Дрезгићева сматра да Дунав лига из године у годину подиже квалитет.

– Још увек неке ствари нису доведене до савршенства, али како такмичење расте, тако постаје и све боље. Све је веће интересовање екипа за ово такмичење. За наше клубове је добро да играју у Дунав лиги, због јаких мечева, јер у нашем првенству све се сведе на Звезду, Партизан и нас. Да би напредовали потребне су нам јаке утакмице, Европа нам је још далеко, не у играчком смислу, него у финансијском – закључила је Дрезгићева.

У мечу за пето место загребачка Младост је победила румунски Букурешт са 15:11, а у дуелу за седму позицију Универзитетски тим Велике Британије је био бољи од Јадрана из Сплита са 11:10.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести