ЕП за јуниоре у Минску: „Делфини” без полуфинала

Јуниорска репрезентација Србије у ватерполу поражена је у четвртфиналу Европског првенства у Минску од Шпаније на петерце 11:9 (2:2,3:2,2:2,0:1 - 4:2). У наставку такмичења бориће се за пласман од 5. до 8. места.
srbija-juniori-minsk-1999
Фото: ВСС

У полуфинале је прошла Шпанија, која је после пенала славила укупним резултатом 11:9, док је у регуларном делу меча резултат био 7:7. Селекција Милоша Ћирића водила је два пута у првом периоду, док је у другом делу меча Шпанија преокренула, повела 5:3 и два гола предности је одржавала и у трећем делу меча, одок је Србија три пута прилазила на гол заостатка. Пет и по минута пре краја српски ватерполисти су изједначили на коначних 7:7.

Србија није искористила прва два петерца, пошто Петар Томић и Ђорђе Вучинић нису били прецизни. Шпанија је у трећој серији повела 10:7 и стигла на корак од полуфинала. Андреј Бараћ и Кристиан Шулц су вратили наду, пошто су Шпанци промашили четврти петерац, али је све дилеме отклонио Николас Пол Гарсија.

Бараћ је био најефикаснији код Србије са три гола, док су по једном мрежу затресли Давид Левановић Кикалешвили, Жарко Васин, Ђорђе Вучинић, Петар Томић, Кристиан Шулц и Александар Тимотијевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести