Гогов: Циљ је да освојимо све ове године

БЕОГРАД: Ватерполиста Новог Београда Драшко Гогов изјавио је да је циљ клуба да ове сезоне буде најбољи у домаћем првенству, Регионалној лиги и Лиги шампиона.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Екипа Владимира Вујасиновића играће у саставу Гојко Пијетловић, Душан Мандић, Страхиња Рашовић, Петар Томић, Ђорђе Вучинић, Душко Пијетловић, Никола Јакшић, Мирослав Перковић, Ангелос Влахопулос, Радомир Драшовић, Виктор Рашовић, Педро Фернандеш, Ника Шушиашвили, Василије Мартиновић, Матија Влаховић и Петар Митровић, а Гогов је у тиму био и прошле сезоне.

"Ове године је стварно направљена једна врхунска екипа, али било би лепо поменути и прошлогодишњу, јер је и она била изузетно квалитетна. С обзиром на квалитет тима ове сезоне, чини ми се да се некако заборавило на екипу од прошле године, која је одиграла солидну сезону и којој је титула измакла за мало. У Европи смо се први пут представили, могло је боље, али није било ни толико лоше. Мени је задовољство што сам и ове године део ове врхунске екипе. Привилегија је бити ту", рекао је Гогов Тањугу.

Нови Београд сезону у Суперлиги Србије почиње 6. октобра када дочекује Наис, у регионалној лиги налазе се у групи А, где су још Југ, Младост, Јадран, Шабац, Партизан и Будва.

Ривали у Лиги шампиона биће им Раднички из Крагујевца, Ференцварош, Барселонета, Олимпијакос, Динамо Тбилиси и још два клуба, који ће до групне фазе доћи кроз квалификације.

"Није потребно да нам било ко поставља очекивања, ми сами од себе имамо очекивања и амбиције. Све ово радимо зато што желимо да увек будемо најбољи. Зато нам није потребан неки други притисак. Наш највећи адут је колектив и изузетан спектар могућности у свим сегментима игре. Убеђен сам да уз једну праву атмосферу и слогу, можемо много. Лично немам потребу да кријем било шта, циљ је да освојимо све ове године. Од тога не треба да бежимо и све сем тога треба да се сматра неуспехом".

Сезона ће бити специфична и по томе што ће већина репрезентативаца и исксуних ватерполиста играти у домаћим клубовима.

"Велико је задовољство што су олимпијски шампиони овде, не само у нашем клубу већ и у другим. За разлику од неких ранијих година, млади играчи у Србији нису могли да се развијају уз врхунске играче. Наши врхунски ватерполисти били су у иностранству и помагали су страним младим играчима. Сада напокон тај огроман квалитет који поседују наши играчи моћи ће да буде пренесен на наше младе и то је бенефит за цео српски ватерполо", закључио је 26-годишњи Гогов.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести