Меморијални турнир „Дејан Попов“: Тријумф новосадске Војводине

Екипа Војводина је тријумфовала на Шестом меморијалном ватерполо турниру „Дејан Попов“ у Бечеју за узраст 2006. годишта.
vater vojvodina
Фото: Победничка екипа Војводине са тренером Дејаном Јовановићем, фото: Дневник (В. Јанков)

Циклус меморијалних турнира посвећених трагично страдалом младом ватерполисти Бечеја и Војводине Дејану Попову, завршава се трећим овогодишњим турниром за узраст 2004. годишта, који статује у понедељак и завршава се 17. априла, а окупља десет екипа из пет држава.

Изабраници тренера Дејана Јовановића, који је крај Тисе научио ватерполо азбуку и стакао афирмацију, савладали су током тродневног турнира све ривала и заслужено освојили пехар намењем победнику, а капитен Лука Бошковић је проглашен за најбољег играча турнира и награђен је пехаром. Друго место освојила је руска екипа Земцузине, а капитен Илија Бачкиров је, поред пехара за екипни пласман и сребрних медаља саиграчима, добио пехар намењен најефикаснијем играчу, јер је постигао 19 голова. Треће место освојила је мађарска екипа Алигатор, коју води некадашњи капитен олимпијског победника Мађарске и члан екипе Бечеја која је 2000. године освојила титулу европског првака Балаж Винце, а њихов голман Јо Шома је примио пехар намењен најсигурнијем голману. Ево и резултата утамица за коначан пласман: Опатија – Црвена звезда 14:7, Мурса – Земун 13:11, Алигатор – Бечеј 11:10 и Војводина - Земцузина 10:6.  

В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести