Милановић и Рађен у Звезди: Да стварамо шампионе код куће

БЕОГРАД: Нови тренер ватерполиста Црвене звезде Игор Милановић и повратник као играч, некадашњи репрезентативац, Никола Рађен изјавили су данас да су срећни због повратка кући и да ће учинити све да у клубу, заједно са Wind спортом, створе нове шампионе.
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Милановић и Рађен вратили су се међу црвено-беле у склопу сарадње са Wind спортом.

"Срећан што сам се вратио кући, са Јеленићем и Милојевићем сам стари пријатељ. Драго ми је што се јавила идеја да се успостави сарадња са Њинд спортом и мене постави за шефа струке и да будем заједно са Рађеном, који је овде освојио Лигу шампиона. Људи из Звезде показали су спремност да освеже тим и са амбицијом да будемо први. За мене је то изазов и ново искушење, у мом Београду. Можда буде и изенађења у појачањима, тим ће играти чврсто и желимо да сваком у Лиги шампиона будемо чврст ривал, па и Ференцварошу", рекао је Милановић на конференцији за медије у Спортском друштву Црвена звезда.

Он је додао да су преговори трајали пола сата и да не треба придавати важност томе што је најдубљи траг у каријери оставио у Партизану.

"Није ми први пут да браним боје Црвене звезде, биће вероватно незадовољних навијача Партизана, али ја сам био у Звезди 90/91 кад је први пут освојена тула, први пут побеђен Партизан, са Влахом Орлићем, кад смо Јеленић и ја били најбољи центарски тандем на свету и штета је што због ембарга нисмо играли Лигу шампиона", поручио је Милановић.

Рађен је такође изразио задовољство што се вратио у Београд.

"Драго ми је што сам овде, интимно сам прижељкивао да завршим каријеру у Звезди, клубу који волим и та који навијам. Додатно, сарадња са Њинд спортом утицаће да пројекат који смо започели у Панчеву подигнемо на виши ниво и сигуран сам да ћемо да стварамо нове шампионе", рекао је Рађен, који је претходне две сезоне провео у Динаму из Москве.

Директор клуба Игор Милојевић искористио је прилику да новинарима честита Светски дан спортских новинара и поручио да је жеља свих да максимално искористи присуство цвеликог шампиона какав је Милановић, пре свега у прављењу система за младе и будућност.

"Сарадња са Wind спортом ће нам у будућности донети капацитете рада млађих категорија. Минуле сезоне за длаку је изгубљена титула, честитке играчима и тренеру Александру Филиповићу. Прво место изгубљено је поразом у Београду од Шапца, не у финалу. Једна од најтежих сезона, али искуство више, да будемо још јачи и још бољи. Поносан сам ан то што смо најбољи у фер-плеју", рекао је он.

Досадашњи тренер Александар Филиповић унапређен је на функцију координатора за млађе категорије.

Звезда ће наредне сезоне играти квалификације за Лигу шампиона, и то од првог круга.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести