Регионална А2 лига: Војводина гостује у Ваљеву

Ватерполисти Војводине у оквиру 16. кола Регионалне А2 лиге годтују у Ваљеву, где се сутра састају с истоименом екипом од 18 часова.
mirel catovic F--F8031
Фото: Мирел Ћатовић, фото: Ф. Бакић
Новосађани су у овој утакмици фаворити иако ће игати без повређеног голамана Радослава Филиповића, али и кажњеног Драгољуба Рогача из 14. кола. Наиме, Војводина је у 15. колу била слободана, а прошлог викенда одиграла је изузетно тежак сусрет у Шапцу који је одлучивао о другом месту. У врло тешким околностима и с играчем мање Војводина је успела да се избори за нерешен резултта иако јој је само победа осигуравала друго место и бараж за А1 лигу. Шабац је победом у прошлом колу над Наисом избио на другу позицију, а Војводина је сада трећа и у наредне три утакмице мора да забележи све победе, али ни тада од ње неће све зависити, јер им је потребна и победа Црвене звезде над Шапцем у овом колу.
Тренер Војводине Дарко Билић се осврну на дуел са Шапцем и рекао да је његова екипа била оштећена од људи ван базена, а упутио је и критику медијима да нису у правом светлу приказала овај дуел.
„Треба напоменути да смо у том сусрету имали и бруталити што значи да смо играли једно време  с играчем мање, а онда и искуључење с правом замене и да смо и у таквим околностима успели да останемо непоражени. Похвалио бих играче који су у том дуелу показали да су права екипа и да могу да играју и у неком озбиљнијем такмичењу. Ваљево је комбинација искусних играча на заласку каријере и младих момака, већином Партизанових играча. Екипа су која код куће даје и више од 100 посто и покушаће све како би нас изненадили. Али, ми смо фаворити и надам се да ћемо то показати и у базену“, казао је Билић.
Искусни Мирел Ћатович је рекао да у наредна три кола Војводина игра с екипама које имају мањи такмичарски мотив од Новосађана.
„Покушаћемо да искористимо то што наши ривали имају мањи такмичарски мотив од нас како бисмо се пласирали у бараж. Била би штета да сав труд који смо уложили од августа месеца пропадне. Знамо предности и мане Ваљева и уколико будемо одграли онако како умемо не би требали да имамо већих проблема“, истакао је Ћатовић.
Капитен Марко Ћук  је рекао да Војводина у Ваљево иде по бодове.
„Поред тога што ћемо се борити за бодове у Ваљеву, једним оком ћемо бити и на дуелу Црвене звезде и Шапца. Наиме, за крајњи исход не зависи све од нас, већ и од тог сусрета. Нисмо се у овој ситуацији нашли само својом кривицом, али не треба више подсећати на немили догађај. Надам се да ћемо у наредна три сусрета одиграти максимално концентрисано, да ћемо забележити победе и обезбедити место у баражу“, рекао је Ћук.
Г. Маленовић

Сутрашњи програм 

Регионална А1 лига

Јадран (С) – ПОШК        (18)
Јадран (ХН) – Младост  (19)
Приморац – Приморје    (19)
Југ – Будва                       (19)
Морнар - Партизан          (19.30)

Ргионална А2 лига

Ваљево – Војводина      (18)
Задар – Катаро              (18)
Соларис – Медвешчак  (19)
Шабац – Црвена звезда (20)
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести