РЕГИОНАЛНА А2 ЛИГА:  Воша дочекује Шибеничане (18)

Покушаће ватерполисти Војводине да на најбољи начин заврше сезону у Регионалној А2 лиги и надају се добром исходу у последњем колу, у којем од 18 часова дочекују Соларис из Шибеника (пренос на РТВ1).
Kapiten Voše Mirel Ćatović   Foto: R. Hadžić
Фото: Капитен Воше Мирел Ћатовић   Фото: Р. Хаџић

Нису Новосађани играли на Сланој бари још од 1. фебруара и дуела са Медвешчаком. После три гостовања у плеј–офу Регионалне лиге, екипа тренера Дарка Билића требало је у прошлом колу да угости Раднички, али с обзиром на то да су базени у Новом Саду били затворени, сусрет је одигран у Бечеју, тако да је ово последња утакмица Војводине пред домаћом публиком у регионалном такмичењу, пре почетка Суперлиге. У сва четири дуела у разигравању за пласман од првог до шестог места црвено–бели су уписали поразе, док гости из Шибеника воде борбу за улазак у виши А1 ранг.

– Имали смо пар лошијих резултата у претходним сусретима и мислим да сада ако свако од нас пружи максимум и испоштујемо договор са тренером можемо да издејствујемо позитиван резултат против екипе која је друга на табели. Тако бисмо на прави начин завршили плеј–оф и на ову утакмицу гледамо као на још једну припрему јер нас очекују озбиљнији и тешки сусрети у домаћем првенству. Позвао бих навијаче да дођу на Слану бару јер нам је помоћ са трибина потребна и пуно нам значи – рекао је првотимац Душан Тртовић.

Као и у претходним утакмицама, и сада Билић не може да рачуна на све играче.

– Лука Муришић сигурно неће бити у саставу због повреде, а Марко Тубић је под знаком питања. Овај сусрет можда нема резултатски значај за нас, али ће сигурно бити занимљив. Као и прошли дуел и овај треба да искористимо на најбољи начин, да видимо колико смо далеко од екипа које су у врху табеле. У претходном периоду шансу смо дали младим играчима, јер смо имали простора за то. Као и прошле сезоне у овом делу године имамо доста малера са повредама и болестима, па су млађи добили прилику да први пут играју са сениорима и надам се да ће тих пар играча касније конкурисати и за први тим. То је циљ прошле и данашње утакмице, да њима дамо шансу да се докажу – поручио је Билић.

К. Бугарски

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести