Селектор Дејан Савић о првим данима припрема ватерполиста

Српски ватерполисти су на последњих 11 завршних турнира Светске лиге злато освајали чак девет пута, а последње четири су неприкосновени владари тог такмичења. Спаринг партнер репрезентацији Србије у склопу припрема за предстојећи финални турнир Светске лиге, који се од 20. до 25. јуна игра у Лузи, предграђу Москве, биће селекција Аустралије.
dejan savic FF--7212
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Селектор Дејан Савић истакао је да резултат на Завршном турниру Светске лиге није од велике важности, већ ће послужити као припрема за Светско првенство у Будимпешти.

" За сада је све на најбољем нивоу. Као и сваке године лагано смо почели са тренинзима, јер су репрезентативци имали изузетно напорну сезону и због тога смо припреме почели у лаганом ритму. Од 1. јуна званично почели припреме за Светско првенство. Све после тога представља припрему за то такмичење које најважније у овој години. Као и претходних сезона Светска лига је посвећена транажном процесу, резултат нам није битан, али ако се укаже прилика свим силама ћемо се потрудити да освојимо медаљу. Понављам, у првом плану је Светско првенство, све остало је припремни период", рекао је Савић на окупљању репрезентације.

Актуелни олимпијски, светски и европски прваци са Аустралијанцима ће у три дана одиграти три утакмице. Први меч на програму је 14. јуна у Нишу (19.30), дан касније у Крушевцу (18), а трећи дуел заказан је за 16. јун у Крагујевцу (19). За мечеве у Нишу и Крагујевцу обезбеђен је бесплатан улаз, а карте ће од понедељка моћи да се подигну на благајни СЦ Чаир и билетарници СЦ Језеро, уз ограничење да ће једна особа моћи да добије највише две улазнице. Што се тиче утакмице у Крушевцу, улазнице ће коштати 200 динара, продаваће се на благајни СЦ Крушевац, а сав приход од продаје карата биће намањен у хуманитарне сврхе.

" Мислим да ће то бити добра припрема за оно што нам следи, а то је завршница Светске лиге.  Лепо је што ћемо ове пријатељске утакмице играти у различитим градовима Србије што је веома важно, не само за популаризацију ватерпола, већ и могућности да се покажемо пред људима који одавно нису имали прилике да гледају ватерполо репрезентативце", рекао је Савић.

Он је рекао да ће се најкасније до недеље знати више о повреди Душана Мандића, а да се Страхиња Рашовић успешно опоравља.

„Што се тиче здравственог билтена, Страхиња Рашовић и Душан Мандић су повређени. Више информација око статуса Мандића знаћемо 10. или 11. јуна, док је Страхиња већ ушао у лагани тренниг, полако се али сигурно опоравља“, истакао је Савић.

Трофејни поход селектор Дејан Савић управо је започео златном медаљом на финалном турниру Светске лиге у Чељабинску 2013. године, а очекивањима за овогодишње фајнал-ејт је рекао:

„Ми смо 1. јуна званично почели припреме за Светско првенство. Све пре тога представља припрему за то такмичење које најважније у овој години. Као и претходних сезона Светска лига је посвећена транажном процесу, резултат нам није битан, али ако се укажа прилика свим силама ћемо се потрудити да освојимо медаљу. Али понављам, у првом плану је Светско првенсто, све остало је припремни период.“

Савић је у друштву тим менаџера Југослава Васовића, али и репрезентативаца Филипа Филиповића, Андрије Прлаиновића, Душка Пијетловића и Милана Алексића недавно био у посети фудбалској репрезентацији Србије у Старој Пазови.

„Дугујемо велику захвалност Фудбалском савезу Србије што су нас заиста лепо угостили. Било је изууезно дружење, имају сјајну атмсоферу и искористићу прилику да им пожелим срећу у утакмици против Велса“, закључио је Савић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести