Тренер ватерполиста Војводине Дарко Билић: Све указује на боље резултате

Ушли су ватерполисти Војводине у четврту седмицу припрема и оно што је сигурно јесте да се на Сланој бари озбиљно ради.
Bilic Darko
Фото: Dnevnik.rs

Комплетиран је тим за предстојећу сезону и тренеру Дарку Билићу су на располагању сви играчи. Стратег Новосађана није био са екипом од почетка припрема јер је са јуниорима Србије био у Крагујевцу, па је прве радне дане препустио помоћнику Владимиру Обровском и Ђорђу Поповићу. Билић полако уводи играче у оно што их очекује, али их и упознаје са оним шта ће од њих захтевати.

– Финансије су нам кројиле екипу. Стање у клубу и даље није сјајно, али мислим да смо са овим средствима које имамо направили најбољи могући посао. Гледали смо да доведемо играче на позицијама које су нам фалиле. Управа је радила на томе да попуни екипу како се не би понављало оно од прошле године када чак ни за утакмице нисмо могли да сакупимо 12 играча –  каже Билић.

Према његовим речима ситуација око првог тима је боља него прошле сезоне, упркос одласцима неких од носилаца игре.

– На половини сезоне напустио нас је најискуснији Мирослав Ранђић, а сада и голман Филип Филиповић и Марко Радуловић. Успели смо њихове одласке да надоместимо, довели смо играче који су поникли овде и сматрам да ће они пружити код куће увек више него у другим клубовима.  Имао је за ових десетак дана Билић прилике и да се увери у оно што његов састав може да пружи, па отприлике већ има неку слику како би то све требало да изгледа када почну такмичења.

– Ако наставе да раде овако као до сада надам се бољим резултатима него прошле сезоне. Играч показују велику жељу и то је оно што нас радује. Имамо доста новајлија и потребне су им утакмице пре почетка Триглав регионалне лиге, па ћемо спаринговати са неким домаћим екипама, а играћемо и турнир у Сарајеву. Надам се да ће нас заобићи повреде, јер сада имамо већи ростер и оно што је сигурно јесте да ће момци увек пружати максимум – поручио је Дарко Билић.

Војводина ће сезону почети 21. септембра када јој у госте Регионалне А2 лиге долази Земун.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести