Ватерполо трофеје бране Војводина и Црвена звезда

У Београду, данас и сутра одиграће се завршница Купа Србије за ватерполисте и ватерполисткиње.
д
Фото: ВСС

Данас су на програм полуфинални сусрети у мушкој конкуренцији, а сутра финални дуели, прво за жене, а онда за мушкарце.

Мушкарци ће данас у полуфиналу да одлуче ко ће се борити за трофеј. Састају се Нови Београд и Партизан, односно Раднички и Црвена звезда. Пехар брани Црвена звезда. Тренер Новог Београда Владимир Вујасиновић је пред полуфинале истакао да за њега и његову екипу ништа неће значити добар рад у претходна три месеца, ако не подигну пехар победника купа.

– Сваки тим ће тражити своју шансу и морамо да пружимо најбоље партије ове сезоне како бисмо испунили циљ. Партизан је одморан, с друге стране уиграност је на нашој страни. Видећемо шта ће бити важније. Можда недостатак ритма може да буде проблем, али то остаје да се види у базену. На примерима Купа у Мађарској и Хрватској видимо да су добри тимови подбацили – истакао је Вујасиновић.

Директор Партизана Никола Куљача је подсетио да се црно-бели у полуфиналу састају са екипом која их је већ два пута ове сезоне победила.

– Осим пораза од Јадрана, имамо низ добрих резултата и веома смо задовољни оствареним. Тражићемо шансу у нашој игри, али Нови Београд је фаворит. Нисмо имали такав ритам утакмица уочи првог меча у Лиги, а сад је ситуација другачија. То сад представља проблеме учесницима Лиге шампиона, а ми смо одиграли таман довољан број мечева. Регионална лига нам је добро дошла – рекао је Куљача.

Спортски директор Радничког Никола Томашевић респектује ривала у полуфиналу, Црвену звезду.

– Звезда је освајач Купа и тим за поштовање. Фокусирани смо само на њих и надамо се добром резултату. На сваки меч идемо да победимо. Распоред је згуснут, тако да нема превише времена за припрему и тренинг – казао је Томашевић.

Александар Филиповић, стратег Црвене звезде, присетио се прошлогодишњег финала где је његов тим славио управо против Крагујевчана.


Новосађанке преузимају улогу фаворита

У финалу (сутра, 16.30) за ватерполисткиње састаће се Војводина и Црвена звезда, две најуспешније екипе са недавно одржаног полуфиналног сусрета у Новом Саду. Трофеј бране играчице Војводине, које су прошле године у финалу надиграле Палилулу. Тренер Новосађанки Слађана Дрезгић је истакла да јој је драго што се и женском ватерполу дат такав значај, као и мушком.

– Бранимо историјску дуплу круну. Очекујем занимљив и неизвестан меч, знамо се добро. Надам се да ће пехар поћи са нама у Нови Сад. То је наш циљ. Немамо притисак, не осврћемо се прошлост. Имамо улогу фаворита, али на то се не обазиремо. Финале је један меч и све је могуће. Оба тима могу да дођу до победе – казала је Дрезгићева.

Црвена звезда је најтрофејнији наш клуб у Купу, а њен тренер Ивана Ћоровић радује се још једном финалу.

– Увек имамо високе циљеве. Ово је четврти сусрет са Војводином ове сезоне, сва три пута смо изгубили. Фаворити су. Пробаћемо да Куп вратимо у наше витрине. Надам се добром резултату.  Имамо велики број младих играчица које су веома енергичне. Кад је тај сегмент на нивоу, можемо да играмо са сваком екипом – рекла је Ћоровићева.


– Имамо четири изузетне екипе које су то показале у домаћим и међународним такмичењима. Као и ривали, фокусирани смо на полуфинале. Раднички је квалитетан, два пута су нас победили, али ово је један меч где јеси или ниси. Прошле године такође нисмо били фаворити, а победили смо, надам се да ће се тај сценарио поновити. У последња три месеца одиграли смо 32 меча рачунајући и припремне турнире. То нам не дозвољава припрему за противника који следи јер немамо времена. Немамо довољно играча, а то се нарочито осетило кад је први центар Вукићевић доживео повреду ребара – истакао је Филиповић.

Завршница Купа Србије игра се на базену „25. мај Милан Гале Мушкатировић“. Данас од 17 часова састају се Партизан и Нови Београд, два часа касније Раднички и Црвена звезда. Дан касније у 16.30 је женски финални сусрет Црвене звезде и браниоца трофеја Војводине, а у 19 финале мушких тимова.      

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести