ОДБОЈКАШИ ВОШЕ ЗАВРШИЛИ СЕЗОНУ СА ДВА ТРОФЕЈА – Наранчић: Презадовољан сам, нико ово није очекивао

Може се рећи да је иза одбојкаша Војводине сезона из снова. Када су у октобру, у знатно подмлађеном саставу, прикључивањем јуниора у први тим, Новосађани кренули са такмичењима, ретко ко је очекивао да ће заређати толико победа над фаворитима, да ће у једном тренутку бити и на врху табеле Суперлиге, а о пехарима није било ни речи.
odbojka
Фото: Одбојкашки савез Србије

Међутим, витрине новосадског великана обогаћене су трофејима Суперкупа и Купа Србије, до којих су изабраници Марка Наранчића дошли савладавши вечите ривале, Партизан, браниоца сва три пехара и Црвену звезду, сада главног конкурента за титулу.

У завршницу првенства Војводина је ушла са пете позиције на табели, али је већ у првој рунди, четвртфиналу, елиминисана од стране Карађорђа из Тополе.

У оба дуела имала је предност од 2:0 у сетовима, а изгубила је у тај–брејку.

– Када вас неко победи два пута, можете само да му честитате – рекао је Марко Наранчић после реванша у Спенсу. – Тополчани су у тај–брејковима имали више концентрације и заслужено су славили. У редовима имају искусне Милоша Вемића и Милоша Надаждина, спрам мојих играча који су млади, па је логично да су у кључним тренуцима имали и више мирноће.  

Доста играча у црвено–белом тиму је ове сезоне дебитовало у елитном рангу.

– Пуно су напредовали, што је очигледно. Сећамо се прве утакмице у сезони у Спенсу са Јединством из Старе Пазове и када погледате ову последњу, то је много виши ниво. Оно што је веома битно јесу играчи са клупе, који су користили сваку шансу и на крају смо, између осталих, добили Данила Елезовића који је одлично одиграо у плеј–офу и Стефана Кокезу – нахвалио је Наранчић младе играче.

Шеф стручног штаба Војводине, који је на клупи заменио Слободана Бошкана, након неуспешне сезоне у којој после девет година није освојен ниједан пехар, сумирао је такмичарску годину.

– Када све саберем, наша сезона је генерално била више него успешна и ја сам презадовољан. Нико од нас није очекивао два трофеја, али остаје жал што нисмо прошли бар до полуфинала плеј–офа – искрен је Наранчић.

Фото: Филип Бакић

Воша ће сада направити паузу од две седмице за одмор.

– Следи нам анализа целе сезоне и оно што је најважније, да пробамо да сачувамо овај тим. Мислим да неће бити појачања. Иако не успемо да задржимо наше играче, прикључићемо оне који су на каљењу и из млађих категорија, пре свега мислим на Вука Кулпинца и Јована Перовића. Следеће године ћемо можда и кренути у неку нову причу – поручио је Марко Наранчић.


Стварање тима

Војводина је и ове сезоне имала велику ротацију, али и проблема са повредама.

– Не тражим алиби, али на почетку смо остали без Игора Лагунџина, који је био трећи примач, а на крају без првог либера Стефана Негића. Дошло је до неке импровизације, али то није било то. Прикључићемо момке који су 2006. и 2007. годиште који тек треба да стасавају, а ако не задржимо овај састав, следећа сезона ће поново бити стварање тима – истакао је Марко Наранчић. 


К. Бугарски  

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести