ПРВИ ИЗ ВОШИНЕ АКАДЕМИЈЕ У СЕНИОРСКОМ ТИМУ: Стефан Дакић искористио сваку прилику

Када је на крају прошле сезоне Одбојкашки клуб Војводина направио велики рез и одлучио да у нову уђе с подмлађеним саставом и играчима из свог погона, шеф стручног штаба Марко Наранчић, који је на клупи првог тима наследио Слободана Бошкана, некима од својих јуниора које је предводио у претходном периоду, пружио је шансу у сениорској екипи.
odbojka
Фото: ОК Војводина

Међу њима се нашао и 17–годишњи Стефан Дакић, средњи блокер. 

Он је први који је из Академије одбојке „Војводина”, основане 2018, доспео до А тима великана из Новог Сада.

– Тренирао сам фудбал, кошарку, рукомет, пливање... Најпре ми је ујак, а потом и брат од тетке који је рукометаш, предложио да пробам одбојку, због висине – рекао је Стефан Дакић. – Почео сам да тренирам у Академији одбојке у сезони 2020/21. код Спасоја Милићевића. После кратког периода, пребачен сам у млађе категорије ОК Војводина.

Дакић је у кадетима радио под тренерском палицом Страхиње Козића, а у јуниорима с Наранчићем, с којим је наставио сарадњу и у сениорском тиму. Има титуле првака државе у млађим узрастима, а са А саставом је ове сезоне освојио Суперкуп и Куп Србије.

– За први тим сам дебитовао на утакмици против Борца из Старчева 10. децембра. Није било треме, јер ми је све било познато. Играли смо у Спенсу где и тренирамо, са саиграчима сам већ дуго, а Наранчић ми је и раније био тренер.

Велико искуство млади средњи блокер стицао је у пријатељским утакмицама пред почетак сезоне, имао је прилику да игра на европској сцени у ЦЕВ купу, као и у домаћем првенству, а зна и какав је осећај када се освајају трофеји и у најјачој конкуренцији.

– Нисам очекивао да ћу овако брзо да дођем до првог тима. Добио сам шансу и захвалан сам на томе. Сваку прилику сам искористио. Имамо већ два пехара и даћемо све од себе у преосталом делу Суперлиге. И даље играмо без притиска, тако је најлакше и добро стојимо на табели – додао је Стефан Дакић.

Његовим стопама кренуо је и Вук Кулпинац, који је, такође поникао у Академији одбојке, пошто је за први тим дебитовао 1. марта против суботичког Спартака.


Деби за Србију

Стефан Дакић је прошле године дебитовао у дресу с државним грбом. Играо је за кадетску репрезентацију Србије на Светском првенству у Аргентини и на ЕЈОФ-у у Марибору.


 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести