Директор ЦИА у посети Русији по Бајденовом налогу

МОСКВА: Директор Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијам Барнс борави у Москви с делегацијом америчких званичника у дводневној посети по инструкцијама председника Џозефа Бајдена, саопштила је амбасада САД у Русији, преноси ТАСС.
moskva pixabay
Фото: pixabay.com

Директор ЦИА Вилијам Бернса захтев председника САД предводи делегацију високих америчких званичника у Москви 2. и 3. новембра. Они се састају с члановима руске владе како би разговарали о низу питања у билатералним односима, наводи се у саопштењу америчке амбасаде у Москви.

Како је раније саопштила прес служба Савета безбедности Русије, Барнс се данас састао са секретаром Савета безбедности Русије Николајем Патрушевом, а две делегације су разговарале о односима Русије и САД.

Ово је први састанак Патрушева и Бернса на челу ЦИА, а они су раније контактирали 2013. године током посете Патрушева САД, када је Бернс обављао функцију в. д. државног секретара.

Барнс је био амбасадор САД у Русији 2005-2008, а именован је за директора ЦИА у марту 2021, чиме је постао први каријерни дипломата у историји САД који је на челу ове америчке агенције.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести