Мандић: ДФ неће гласати за смену Лепосавића

ПОДГОРИЦА: Демократски фронт (ДФ) неће подржати разрешење министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића, потврдио је данас председник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера тог савеза Андрија Мандић.
mandic
Фото: Youtube Printscreen

Премијер Здравко Кривокапић рекао је раније данас да је покренуо опозив министра Лепосавића и то у дану када је почело потписивање петиције за смену мистра правде, коју је покренуло више опозиционих странака и покрета, а због његове изјаве о Сребреници.

"ДФ је подржао владу 4. децембра. Та влада је имала нашу подршку. ДФ ће следити вољу гласача. Мислимо да није добро да се расправља између министра Лепосавића и премијера", истакао је Мандић на конференцији за медије у Скупштини након састанка лидера парламентарне већине.

Он је казао да су чврсто одлучили да ураде оно што су од њих тражили гласачи.

"Смењен је тоталитарни режим. Црну Гору је задесила политичка криза, тога има и у влади. Ми, партије парлментарне већине смо одлучили да то решимо. Имаћемо вело брзо нови састанак на којем ћемо имати конкретне предоге. Данас је била добра атмосфера, једна сарадња која обећава да ће се преточити у конкретне предлоге. Расправљали смо о темама демонтирања режима", истакао је Мандић.

Он је рекао и да многи из бившег режима и даље урушавају систем.

"Обећевамо им да се нећемо враћати у прошлост без обзира на изазове и проблеме", рекао је Мандић.

Председник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера ДФ Милан Кнежевић рекао је да против владе ради највише премијер Здравко Кривокапић.

"Он је довео владу у кризу. Мени је веома симптоматично да се све дешава под активностима партиотских снага. Боље је да је Кривокапић сменио оне министре који су гласали за ДПС", рекао је Кнежевић.

Радуновић: Док је ДФ-а Лепосавић неће бити смењен

Посланици владајућег Демократског фронта неће у парламенту гласати за смену министра правде Владимира Лепосавима, поручо је данас посланик Славен Радуновић.

"Док је клуба посланика ДФ-а, Владимир Лепосавић неће бити смењен због ставова које дели сваки Србин у Црној Гори:, навео је Радуловић, након што је премијер Здравко Кривокапић саопштио да је покренуо поступак за разрешење министра правде, људских и мањинских права.

Радуновић је на свом фејсбук профилу навео да се ДФ не окреће како ветар дува.

"У нашим ушима и нашим срцима и даље одзвањају поруке народа и Митрополита са литија", написао је Радуновић.

Ко је Владимир Лепосвић, чији опозив је покренуо Кривокапић

Црногорски министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић, чију смену тражи премијер Здравко Кривокапић због изјаве о Сребреници, дипломирао је на Правном факултету у Београду са просечном оценом 10.

Специјализовао је међународна људска права на Универзитету у Вашингтону као Фулбратов стипендиста.

Докторирао је на Правном факултету у Београду на Уставном праву и заштити људских мањина.

Осим као правни саветник МЦП, био је, између осталог, ангажован као доцент на Унион унверзитету у Београду, предавач на Медитеран универзитету, истраживач Адвокатске групе за међународно право и политику (ПИЛПГ) у Вашингтону, медијатор Националног центра за посредовање у решавању спорова Србије. Аутор је две монографије...

Рођен је 1984. у Бару.

Лепосвић је недавно током премијерског сата у црногорском парламенту на питање опозиције да ли признаје злочин геноцида у Сребреници, реко да је спреман да га прина када злочин геноцида буде недвосмислено утврђен.

Лепосавић је додао и да је у међувремену хашки тибунал изгубио легитимитет.

Кривокапић је раније данас рекао да је та изјава Лепосавића само "долила уље на ватру".

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести