Милановић Колинди: Ниси способна за дебату, а не да водиш Хрватску

ЗАГРЕБ: Сучељавање председничких кандидата Зорана Милановића и Колинде Грабар Китаровић у центру пажње је хрватских медија, након што је РТЛ саопштио да је саветница актуелне председнице тражила прекид сучељавања због умора кандидаткиње за други мандат на Пантовчаку и предугог трајања емисије.
е
Фото: Танјуг (AP Photo/Darko Bandic)

Огласио се Милановић поруком да је у синоћњу емисију РТЛ-а дошао "тешко прехлађен и под температуром", али му, каже, ни у једном тренутку није пало на памет да "своје благе здравствене проблеме" стави испред права грађана да виде и чују шта кандидати за председника Републике имају да кажу.

"Уморити се од једне дебате пред хрватским грађанима чије поверење тражиш, шта то значи? Ако ниси способан два сата да разговараш о темама које муче Хрватску, ниси способан ни да водиш Хрватску. Осим, ако разлози и мотиви за тражење прекида нису нешто друго...", написао је Милановић на свом фејсбук профилу.

Претходно се на твитеру огласио и Милановићев портпарол Никола Јелић, који је упитао зашто је Штаб Грабар Китаровић синоћ "бесрамно лагао јавност".

"РТЛ је потврдио оно сто смо синоћ одмах рекли - да Штаб Зорана Милановића није тражио прекид дебате. Прекид је тражио Штаб Колинде Грабар Китаровић… зашто су синоћ бесрамно лагали јавност", запитао је Јелић.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести