Од корона вируса преминуо директор главне болнице у Вухану

ПЕКИНГ:  Директор главне болнице у Вухану неурохирург Лиу Жиминг преминуо је данас од последица корона вируса, саопштила је Здравствена комисија Вухана, града који је жариште новог вируса.
 Bolnica u Vuhanu  Foto:  Chinatopix via AP
Фото: Bolnica u Vuhanu Foto: Chinatopix via AP

Он је први директор болнице који је преминуо од те болести.Лиу Жиминг, директор Вухан Вучанг болнице, преминуо је у 10.30 по локалном времену, пренео је ЦНН.Раније је од коронавируса преминуо Ли Венлианг, кинески доктор који је први упозорио на опасност од корона вируса, а више хиљада је оболело.

Гардијан данас пише да је прошле недеље у четвртак преминуо и бивши директор болнице у граду Езхоу, у провинцији Хубеи.Његову смрт је потврдила медицинска сестра која ради у тој болници.Кина је најавлила да ће прогласити као мученике здравствене раднике који су преминули у борби против корона вируса.

Кина: Додатни прегледе за оне који су куповали лекове

ПЕКИНГ: Кинески грађани који су купили лек за лечење грознице и кашља у провинцији Хубеи биће подвргнути додатном прегледу, саопштиле су данас локалне власти.

Како се наводи, здравствени радници ће прикупљати личне информације о онима који су од 20. јануара набавили лек против грознице, без обзира да ли су га купили преко интернета или у апотеци и они ће бити подвргнути додатном тестирању на корона вирус и можда стављени и у карантин, преноси ЦНН.

Додаје се да ће бити проверавани и грађани који су имали симптоме грознице док су тражили медицинску помоћ у Хубеи провинцији од 20. јануара.Те нове мере, наводи се, ступиће на снагу одмах, а оне подразумевају да апотеке доставе идентитет особа који су купили лек против грознице.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести