Протест матураната због претешке матуре из математике

БЕРЛИН:  У више немачких покрајина покренута је онлајн петиција матураната у знак протеста због претешке матуре из математике.
Protest maturanata u Nemačkoj Foto: Tanjug/ printskrin tviter
Фото: Foto: Tanjug/ printskrin tviter

Више од десет хиљада људи потписало је за само пар дана петицију у којој се указује да је овогодишњи тест из математике био претежак.Како се наводи у петицији у Баварској, „2016. било је захтевно, 2017. било је савладиво, 2018. било је лако, а 2019. тестови су садржали питања која су до сада невиђена“.

"Овогодишњи тест садржи ставке које ми као ђаци до сада никада нисмо имали“, указује се у петицији у покрајини Саксонији."Чак и наставници су описали тест претешким, што је потврдило нашу претпоставку", истиче се у петицији покренуте у покрајини Тирингији.

Ђаци захтевају да се због претешких задатака умањи бодовање математике.Портпарол покрајинског министарства образовања у Бремену Анете Кемп најавила је да ће се анализирати изнете тврдње и да ће се то питање размотрити и са другим покрајинама.

У појединим покрајинама, на пример, Баварској и Доњој Саксонији су надлежна министарства најавила да ће анализирати тестове математике.

EUR/RSD 117.5890
Најновије вести