Трамп: С. Арбија и Русија "полуделе" у рату око цене нафте

ВАШИНГТОН: Амерички председник Доналд Трамп најавио је да намерава да разговара са руским колегом Владимиром Путином и оценио да су Саудијска Арабија и Русија "обе полуделе" у рату око цене нафте, који је почео пре него што је пандемија корона вируса смањила глобалну потражњу за тим енергентом.
tramp
Фото: Tanjug (AP Photo/Evan Vucci)

"Никада нисам мислио да ћу рећи да морамо да имамо повећање цене нафте, али морамо. Цене су сада превише ниске, а они се као луди свађају око дистрибуције и око тога колико барела треба да буде пуштено у продају", рекао је Трамп у интервјуу телевизији Фокс њуз.

Он је најавио да ће са Путином осим о цени нафте разговарати и о "великом проблему Русије са пандемијом корона вируса", преноси Ројтерс.

Агенција наводи да Русија и Саудијска Арабија преплављују тржиште нафте, што за резултат има колапс цена који прети америчкој индустрији уљних шкриљаца.

Трамп је напоменуо да не жели "мртву индустрију која је избрисана". 

"То је лоше за њих и лоше за све. Реч је о борби између Саудијске Арабије и Русије око тога колико барела да пусте у продају. И обе земље су полуделе, полуделе су", навео је Трамп.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести