Албанијa

Економија / Наслови Влада одобрила извоз пшенице и кукуруза у Албанију
БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је данас и Закључак којим се одобрава извоз меркантилне пшенице и меркантилног кукуруза правним лицима који ове производе извозе у Републику Албанију, на основу уговора закључених пре ступања на снагу Одлуке о привременој забрани извоза основних пољопривредних прехрамбених производа битних за становништво.
Политика Курти: Устав нам не дозвољава уједињење са Албанијом
ЉЕШ: Лидер Покрета Самоопредељење и вероватни будући косовски премијер Аљбин Курти изјавио је данас да уједињење тзв. државе Косово са Албанијом не дозвољава косовски устав.
Свет Масовни протести, ухапшена и жена председника Албаније
ТИРАНА: Албанска полиција ухапсила је 37 активиста и припадника опозиције који су протестовали данас због рушења зграде Народног позоришта у Тирани, наводећи да су масовна окупљања и даље забрањена због епидемије корона вируса.
Свет Ципрас: Париз да отвори преговоре са С.Македонијом и Албанијом
ПАРИЗ:  Бивши грчки премијер Алексис Ципрас тражио је у француском Сенату да Париз отвори европски пут за Скопље и Тирану, преноси ТВ21.
Свет Албанија: Уништено око 5.497 домова, евакуисано 3.135 људи
ТИРАНА: Заменица министра унутрашњих послова Албаније Ровена Вода саопштила је данас да је 3.135 грађана евакуисано, а 5.497 домова тешко оштећено после разарајућег земљотреса у тој земљи.
Свет Рама победио у 60 од укупно 61 албанске општине 
ТИРАНА:  Коначни резултати на локалним изборима у Албанији одржани прошле недеље потврђују да је владајућа Социјалистичка партија Едија Раме освојила 60 од укупно 61 општине у тој земљи, преноси портал а1он. 
Свет Албанија:  Премијер Еди Рама гађан ципелом у парламенту
ТИРАНА:  Посланица Покрета социјалиста за интеграције, Моника Кријемади покушала је да погоди ципелом премијера Едија Раму у парламенту где се водила бурна расправа о именовању новог државног тужиоца, пренели су албански медији.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести