"Дијамант" пети пут наградио најбољег младог посластичара

ЗРЕЊАНИН: За посластичарство кажу да је уметност у којој се стварају ремек дела и занат који треба неговати.
1
Фото: Ж. Б.

Да је то заиста тако, потврђује компанија „Дијамант” из Зрењанина, која већ пет година реализује пројекат „Млади посластичар“. Овај пројекат има за циљ да талентоване људе широм Србије мотивише да се баве овим „слатким занимањем“.

Ученици средњих школа су на радионицама, организованим током трајања прве фазе такмичења, упијали знање једног од најбољих посластичара из наше земље - Здравка Гавриловића. Уследило је надметање, а прилику да се пласирају на финално такмичење, које је одржано у Београду, имали су ученици Трговинско – угоститељске школе „Тоза Драговић“ из Крагујевца, Економско – угоститељске школе „Слободан Минић“ из Аранђеловца, Економске школе „Стана Милановић“ из Шапца, Угоститељско – туристичке школе из Врњачке Бање, као и ученици Економско – трговинске школе из Бечеја.

Знање, вештине и спремност, које су такмичари показали, додатно су отежали жирију доношење одлуке, а победу су одређивале нијансе. Пут до освајања титуле најбољег није био лак, али су се ипак издвојиле посластице Наталије Ђурић из Шапца, овогодишње победнице и добитнице стипендије у износу од 250.000 динара, коју додељује компанија „Дијамант“. Друго место је заузео њен суграђанин Љубомир Маричић, а треће место је освојио Душан Стојилковић из Крагујевца.

Овим поводом, првопласирана Наталија Ђурић је изјавила да ће јој такмичење, поред стицања нових познанстава и доброг дружења, сигурно помоћи у даљем наставку посластичарске каријере. Да се залагање професора, али и успех свих ученика током трајања целокупног такмичења посебно вреднују, доказ је додела награде најуспешнијој школи, која је ове године отишла у град на десној обали Саве – Шабац.

-Верујем да ће новина коју смо ове године увели у такмичење бити додатни подстрек и мотив, не само за ученике, већ и професоре, да учествују у радионицама и на тај начин допринесу очувању овог занимања - истакла је маркетинг menayerka компаније „Дијамант“ Данка Дрмончић.

Да је посластичарски занат у сигурним рукама, потврђује чињеница да се из године у годину све више младих људи укључује у пројекат „Млади посластичар“. Компанија „Дијамант“ је најавила да ће као и до сада наставити да буде подршка у остваривању „слатких“ успеха и каријера.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести