Конкурси Kикинде за помоћ пољопривредницима: Паорима деле 15 милиона динара

КИКИНДА: Локална самоуправа Кикинде расписала је јавни позив за доделу средстава за субвенционисање пољопривредне производње. За ту намену је за 16 видова подршке из градске касе Кикинде у овој години издвојено 15,2 милиона динара.
Kikinda Poseta Olickova gazdinstvu Stepanov u Idjosu
Фото: Далибор Оличков у обиласку газдинства Степанов у Иђошу, фото: Град Кикинда

- Субвенционисаће се све мере за које су пољопривредници исказали интересовање. Ту спадају осигурање усева чему је придодато осигурање животиња, кредитна подршка, набавка нових садница, бушење бунара, набавка система за наводњавање кап по кап, као и набавка конструкција за пластенике и фолија, а међу најзанимљивијима је мера подршке младима у руралним подручијима - указао је руководилац Одсека за пољопривреду у Градској управи Кикинде Далибор Оличков, приликом обиласка газдинства Степанов у Иђошу.

Газдинство Богдана Степанова из Иђоша је лане на градском конкурсу остварило средства у износу од 100.000 динара за куповину дробилице, машине за уситњавање отпада који остане по завршетку резидбе винове лозе.

- Машина нам је велика помоћ. Виноградари имају проблем са остацима након орезивања, а ова машина сво грање претвори у штапићасту форму која се користи као органско ђубриво или огрев – рекао је Степанов.

Град Кикинда сваке године издваја значајна средства за субвенционисање пољопривредне производње, а средства су намењена и за суфинансирање удружења у области пољопривреде и руралног развоја.

Да би се конкурисало документацију је неопходно доставити на писарницу Градске управе Кикинде, путем поште или лично, сваког радног дана до до 15 сати на Тргу српских добровољаца број 12 у Кикинди. Конкурс је отворен формално до 1. децембра ове године, односно до утрошка намењених средстава.

Пољопривредна газдинства све информације о расписаним јавним позивима за субвенционисање пољопривредне производње могу наћи на званичном сајту Града Кикинде, или лично у канцеларијама 70 и 71 Градске куће.

М. Мр.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести