Ковин: Најбољи цртежи на конкурсу “Млади против корупције”

КОВИН: Ученици шестог разреда Основне школе „Десанка Максимовић” Марија Рајковић и Никола Златановић, награђени су са још осам ђака из целе Србије, на отвореној изложби цртежа и видео радова ученика основних и средњих школа, учесника конкурса „Млади за друштво без корупције”, која је одржана током Међународне конференције о примени механизма превенције корупције.
1
Фото: Општина Ковин

Конференција је одржана поводом међународног дана борбе против корупције, уз подршку ОЕБС у Србији и Владе Републике Италије, а ђацима је награду уручио директор Агенције за борбу против корупције Драган Сикимић. Изложба се састоји од цртежа и видео радова насталих на годишњем такмичењу ученика основних и средњих школа у Србији, на којима је циљ такмичења био подизање свести међу младима за стварање бољег друштва без толеранције према корупцији.

У својим радовима ученици су приказали како доживљавају корупцију, како она утиче на њих, а како виде борбу против исте.

На такмичењу је учествовало 72 ученика из Београда, Кнића, Куле, Варварина, Јајинаца, Кикинде, Ковина, Ниша, Ивањице, Земуна, Батајнице, Врања, Липљана, Сомбора и Шапца.

Никола Златановић, Матија Рајковић и Смиљана Славковић, учесници су пројекта у организацији Министарства правде САД и Америчке амбасаде, под менторством наставнице ликовне културе Анкице Ереш. Они су направили плакате са јасним порукама и ставовима на тему овог проблема, који може бити претња друштву и окружењу у којем они стасавају.

Учитељица Наташа Буљугић из Основне школе „Десанка Максимовић” каже да су победнички цртежи њихових ђака објављени у каталогу, али и представљени на изложби у Дому културе у Београду, коју су деца обишла заједно са својим разредним старешином.

М.Сћ

Фото: Општина Ковин

Пројекат „Ковин правовремено” реализовала је „Панонија медиа” уз подршку „Дневника”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести