МАТУРАНТ ИЗ ЗРЕЊАНИНА ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА „ТАЛЕНТИ 2023” Петар у друштву најуспешнијих ђака

ЗРЕЊАНИН: Петар Срданов је ученик IV-6 разреда Зрењанинске гимназије. Захваљујући одличним резултатима оствареним на републичком такмичењу из историје, добио је признање „Таленти 2023” које, под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, најуспешнијим ученицима основних и средњих школа додељује Покрајинска влада.
1
Фото: Приватна архива

Петар је завршио Основну школу „2. октобар” у Зрењанину, као носилац Вукове дипломе. Каже да воли да учи и да се такмичи. А пошто једнако воли све предмете у школи, такмичио се из скоро свих.

- У такмичење из математике увела ме је  учитељица Ранка Радуловић, затим су се у вишим разредима само низала такмичења из математике, српског језика, географије, биологије, хемије и физике, са запаженим резултатима на општинском и окружном нивоу – прича Петар Срданов.

Учествовао је и у неколико ваннаставних активности, пројеката и тематских квизова. У седмом разреду је остварио пласман на републичко такмичење из географије и заузео пето место уз помоћ наставнице Александре Барачков. Његову такмичарску каријеру прекинула је пандемија коронавируса. 

- Заправо, нисам више ни планирао да се такмичим. Ипак, када ме је на почетку прошле школске године најбоља другарица из разреда упитала да јој правим друштво у припремама за такмичење из историје, оберучке сам прихватио. Круна нашег вишемесечног учења и међусобног пропитивања била је то што сам постао лауреат такмичења, а моја другарица је освојила треће место. Захвални смо и нашем професору историје Данету Машићу, који нас је припремао - напомиње Петар.

Он се  тренутно припрема за учествовање у квизу „Колико се познајемо”, који ће ускоро бити реализован. Радо се забавља и на паб квизовима где тестира и проширује знање. 

- Узори су ми отац, дипломирани контрабасиста, мајка, доктор стоматологије, као и сестра, веома успешан студент друге године на Факултету електротехнике, рачунарства и информатике - каже наш млади саговорник и додаје да му је покрајинско признање велика част и подстрек за даљи труд и напредак. 

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести