У Мокрину одржан Меморијал Мирослав Антић

МОКРИН: Меморијал „Мирослав Антић” приређен је 36. пут на мокринском Варошком тргу, у четвртак увече, 24.јуна, на дан кад је преминуо знаменити песник, новинар, сликар и редитељ Мирослав Антић, који је део богате каријере остварио и у „Дневнику”.
с
Фото: Град Кикинда

Под слоганом „Равница у срцу, бескрај у души” овогодишњу манифестацију организовала је Месна заједница Мокрин, а под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и уз подршку Града Кикинде.

- Мокрин и Кикинда се сваке године сете Мике Антића, свестране личности и великог уметника. Град Кикинда радо подржава све културне догађаје, а ових дана Мокрин је центар културе нашег краја - констатовала је чланица Градског већа за културу и образовање Милена Живков. Председник МЗ Мокрин Живко Угреновић, сматра изузетно значајним да Мокринчани негују и чувају сећања на великог уметника и боема. Мики у част, стихове су говорили Миодраг Крстовић, Бојан Жировић, Тамара Крцуновић, Бранислав Зеремски, Мина Ненадовић, Бранислав Јевтић, Сташа Николић и Миодраг Петровић, а по замисли сценаристе и редитеља Ненада Гвозденовића.

Миодраг Крстовић је рекао да му ово није прво учешће на манифестацији у Мокрину, те да је без премишљања прихватио позив редитеља Ненада Гвозденовића.

- Не знам шта бих дао да сам имао прилику да упознам Мику Антића, да разговарамо уз неко добро вино - признао је Крстовић.

Његов млађи колега Бојан Жировић, под утиском свега што је чуо и видео у Мокрину, запитао се да ли уопште постоји слична манифестација која се бави поезијом у славу песника, а траје овако дуго.

- Први пут био сам део Меморијала „Мирослав Антић”. Мени су биле интересантне његове колумне у којима је описивао представе и посете сликарским атељеима- навео је Жировић.

У музичком делу програма учествовали су тамбурашки оркестар „Мокас”, Мадам Пиано и Жарко Новаков.     

 

М. Митровић

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести