Дивна Љубојевић и ансамбл Мелоди на фестивалу у Призрену

ПРИЗРЕН: Међународни фестивал средњовековне музике - Медимус, у организацији Друштва пријатеља манастира Светих архангела код Призрена, биће отворен вечерас у атријуму цркве Светог спаса у овом граду на Косову и Метохији. 
1
Фото: Tanjug

Медимус, трећи по реду, ове године ће трајати три дана, а публика ће у несвакидашњем амбијенту, атријуму цркве Светог Спаса, имати прилику да прати наступе Дивне Љубојевић и ансамбла Мелоди, Вере Злоковић и групе Музика Антика, Краљевски ред Витезова, те групе Цашиопеа из Немачке, Цапелла царниола из Словеније и Боурдон из Мађарске.

Претходне фестивале походили су и Срби из Призрена, њих око 30 колико их данас живи у том граду, затим они из енклава широм Косова и Метохије, као и Срби из уже Србије. 

Но, како је Призрен и значајна туристичка дестинација, до сада је и велики број страних туриста присуствовао концертима, а у публици је било и Албанаца, махом професора музичких школа.

Фестивал се организује уз подршку Фондације Свети Архангели и Дома културе Грачаница. 

Генерални покровитељ је Канцеларија за Косово и Метохију Републике Србије, Мађарска је земља партнер, а генерални медијски покровитељ Фестивала средњовековне музике у Призрену је Телевизија „Храм“.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести