Две улазнице по цени једне за концерт LP dua у Новом Саду

Из концертних дворана у Вашингтону, Њујорку, са највећих музичких фестивала широм Европе и Азије, добитници више од 30 интернационалних награда, несвакидашњи двојац LP duo стиже у Градску концертну дворану у Нови Сад, у петак, 21. априла.
2
Фото: Laslo Antal

Карте су већ у продаји на свим продајним местима Gigstix-а, а у току је специјална акција 1+1, односно две улазнице по цени једне, која ће трајати све до самог дана концерта. Акција траје само на продајном месту у Париском магазину.

Светски познати пијанисти, композитори и иноватори, Соња Лончар и Андрија Павловић, проглашени за једне од осам најбољих клавирских дуа на највећем светском такмичењу Dranoff Miami Two Pianos на Флорида, новосадској публици представиће се од 20 часова, доносећи аутентичан звук, бришући границе између музичких жанрова.

Додавањем посебног хардвера, повезују акустични клавир са рачунаром, те успевају да лако манипулишу било којим дигиталним звуком, светлом или видеом, спајајући светове акустичног и дигиталног.

Овај састав наступао је на највећим музичким фестивалима и у концертним дворанама као што су Карнеги хол у Њујорку, Џон Ф. Кенеди центар за сценску уметност у Вашингтону, фестивал Ars Electronica Линц, фестивал Сонар Барселона, Meguro Persimmon Hall Tokio, Music in Pyeong Chang, Јужна Кореја, Concertgebouw Amsterdam, као и на турнејама широм Европе, САД-а и Азије.

LP duo је већ прикупио симпатије новосадске публике, на два Калеидоскопа културе, најпре у оквиру онлајн концерта, у време пандемије коронавируса, када је двоје виртуоза свирало на Петроварадинској тврђави, као и у години титуле Европске престонице културе, када је њихов наступ био у Дистрикту.

Ексклузивни су уметници издавачке куће Универсал Мусиц, за које обављују различите снимке међу којима се посебно истичу албуми Duality (2019) и Dead Sea (2022). Неки од снимака са ових албума нашли су се и у избору реномиране издавачке куће Deutsche Grammophon.

Компонују примењену музику за позориште, филм, ТВ. Један од њихових многобројних алтер ега је и пројекат LP Електро, док је Андрија Павловић активан и под именом Andy Pavlov.

Соња и Андрија су од 2015. коаутори и лидери уметничког и научног пројекта Беyонд Quantum Music, који има за циљ да истражи везу између музике и науке. Последњих година развијају потпуно нов инструмент - Duality хибридни клавир.

Соња Лончар је ванредни професор на Факултету музичке уметности у Београду, док је Андрија Павловић доцент на одсеку за Сценски дизајн Факултета техничких наука у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести