Џенифер Лоренс најбоље плаћена холивудска глумица

Глумица и оскаровка Џенифер Лоренс је са 52 милиона долара овогодишње зараде најбоље плаћена холивудска глумица, пише магазин “Форбс”. На другом месту је Скарлет Јохансон са 35,5 милиона долара,

а на трећем комичарка Мелиса Макарти са 23 милиона долара.Магазин “Форбс” наводи да су четири глумице зарадиле више од 20 милиона долара од својих глумачких и других ангажмана, док је ту бројку зарадио 21 глумац, што “показује колика неједнакост влада у Холивуду”.

Форбс је подсетио и да је у филму „Америчка превара” где је Лоренсова глумила, било извештаја о значајној разлици у плати глумаца и глумица, односно да су глумци добили два процента већу плату од колегиница.Магазин је указао и да жене ређе добијају главне улоге у филмовима, а још ређе у блокбастерима који доносе брдо пара глумцима попут Тома Круза (“Немогућа мисија”) или Роберта Даунија Џуниора (“Ајрон Мен”).

Лоренс (25) једна је од најмлађих холивудских звезда. Оскара је добила 2012. за улогу у филму „У добру и у злу” (Silver Linings Playbook).
На овогодишњу листу доспела је и једна међународна глумица - Кинескиња Фан Бингбинг која је на четвртом месту са 21 милион долара зараде, док је на петом Џенифер Анистон са 16,5 милиона.

У топ десет ушле су и Џулија Робертс (16 милиона долара), Анђелина Џоли (15 милиона), Риз Витерспун (15 милиона), Ен Хатавеј (12 милиона) и Кристен Стјуарт (12 милиона долара).
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести