Амазон одбио да дистрибуира нови филм Вудија Алена

Након што је компанија Амазон одбила да дистрибуира његов нови филм, “Кишни дан у Њујорку” Вудија Алена ће у Италији на јесен објавити компанија Лаки Ред, преноси Босонога.
y
Фото: Youtube Printscreen

Након одлуке Амазона да заустави објављивање романтичне драме у којој глуме Тимоти Шаламе, Ел Фенинг, Селена Гомез, и Џуд Лоу, филм је продат на европском тржишту.

Италијански дистрибутер Лаки Ред је потврдио да је објављивање филма “Кишни дан у Њујорку” заказано за 3. октобар, а спекулише се да би се филм могао појавити и на Венецијанском филмском фестивалу у септембру.

Подсетимо, Ален је покренуо правни поступак против компаније Амазон студио јер је, како се наводи у његовој оптужници, прекршила уговор одбијајући да дистрибуира његов нови филм. Тражио је више од 68 милиона долара одштете, наводећи да је компанија одустала од уговора без разлога.

Према оптужници коју је редитељ поднео 7. фебруара, уговор је прекршен у јуну прошле године и то због некадашњих оптужби за злостављање усвојене кћерке Дилан Фароу са којима су, како истиче у оптужници, “у Амазону били упознати пре потписивања уговора”.

Но, филм је постао контроверзан већ по завршетку снимања због чланка Дилан Фароу, објављеног у Ел Еј Тајмсу, „Зашто је #MeToo покрет поштедео Вудија Алена?“.

Шаламе, Ребека Хол, Грета Гервиг и Колин Фирт, само су неки од глумаца који су се јавно дистанцирали од редитеља. Тимоти Шаламе је свој хонорар донирао у добротворне сврхе, не желећи да зарађује од филма који је режирао Ален, док су у редитељеву одбрану стали само глумци Хавијер Бардем и Џуд Лоу.

Интересовање за сарадњу са прослављеним редитељем је изостало и када је у питању његова књига, за коју није био заинтересован ни један издавач са америчког тржишта.

Но, како његова репутација није толико нарушена у Европи, постоји могућност да ће неко од француских издавача објавити његову књигу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести