Амерички биоскопи пред банкротом: Ако држава не помогне, ово је крај

Након више од шест месеци борбе с пандемијом КОВИД-19, Холивуд је објавио тужну поруку о стању у индустрији кинооператера – амерички биоскопи можда неће преживети без помоћи државе, преноси Радио Сарајево.
e
Фото: Pixabay.com

Скуп представника филмских студија, власника биоскопа и редатеља позвала је законодавце у Вашингтону да пруже "посебне олакшице" приказивачима филмова, истичући да ће без државне помоћи готово 70 посто малих и средњих кинематографских компанија бити присиљено да прогласи банкрот.

Десетине познатих филмаџија међу којима су Џејмс Камерон, Грета Гервиг, Кристофер Нолан, Џордан Пил, Вес Андерсон, Клинт Иствуд и Анг Лее потписали су писмо у којем позивају савезну владу да пружи потпору индустрији која је и даље затворена у већем делу САД-а.

Национално удружење власника кинодворана, организација са седиштем уВашингтону, послала је писмо насловљено на вођу републиканске већине у Сенату Мича Меконела, опозиционог вођу Чарлса Шумера, демократску председницу заступничког дома Конгреса Ненси Пелоси и челника републиканаца у Конгресу Кевина Мекартија.

Удружење Мошн пикчр које представља главне филмске студије потписом се придружило писму, као и Амерички цех редитеља.

"Биоскопи су битна индустрија која представља најбоље што амерички талент и креативност могу понудити. Али, сада се бојимо за њихову будућност". У писму истичу и да у недостатку решења у складу с околностима, кинематографи можда неће преживети утицај пандемије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести