БАЈИЋ ЈОЧИЋ: Друга сезона серије "Азбука наших живота" остаје у жанру драме

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је редитељка Јелена Бајић Јочић која је говорила о предстојећој другој сезони серије "Азбука нашег живота".
Танјуг/Јадранка Илић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

"Другу сезону 'Азбуке' конципирали смо мало другачије у односу на прву. Наши јунаци пролазе и прелазе у једну нову епоху живота, самим тим што се њихова породица на један савремен начин распада", рекла је Бајић Јочић.

Према његовим речима, јунаци "покушавају да прикупе делиће распале породице, сећања и емоција, и да их саставе у неком новом обличју, а на том путу опет пролазе кроз нека нова искушења, баш како то је у животу бива".

Бајић Јочић је додала да друга сезона остаје у жанру драме, а судбине јунака се "укрштају са неким догађајима који могу да заличе на трилер".

"Не бежимо од живота у серији. Ту смо у реалности, дубоко укорењени у свакодневни, породични живот, И сами сведочимо трилерске заплете на улицама и у животима наших драгих људи, па и нас самих. Сусрећемо се са тим околностима и када су судбине ликова у питању, али не улазимо у жанр трилера, али волимо да кажемо да постоји тај неки трилерски зачин", навела је редитељка.

Према њеним речима, освежење у другој сезони је њен главни јунак, "снажан, важан и јак мушки лик", ког тумачи Раша Буквић на "веома занимљив начин".

"Он је право освежење и феноменално се уклопио у слагалицу наших јунака", истакла је редитељка.

Бајић Јочић је навела да ће гледаоце везати за другу сезону "искрена емоција и тачност догађаја који су дубоко укорењени у животу".

"Тема којом се бавимо у другој сезони 'Азбуке' је заиста једно веома важно и одговорно питање психичког злостављања у партнерским односима и третирана је на један специфичан начин", нагласиал је Бајић Јочић.

Као ауторка серије Бајић Јочић је била подстакнута да размишља о тој теми на основу књиге Мирјане Бобић Мојсиловић "Твој анђео чувар".

"Тај један мотив из њене књиге користимо у другој сезони. Тек када сам почела да се бавим тиме, кренула су да се отварају судбине разних жена па и мушкараца. Никада не бих рекла да су људи којима је тако нешто могло да се догоди. О томе се врло мало говори, а некада мислим да заслужује та тема да се о томе више прича", закључила је редитељка.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести