Берлински победник, филм На телу и души, у домаћим биоскопима  

БЕОГРАД: Добитник берлинског Златног медведа, филм „На телу и души“ мађарске редитељке Илдико Ењеди од данас је у биоскопима широм Србије. 
film
Фото: Youtube Printscreen

Реч је необичној љубавној причи о двоје усамљених људи, који комуницирају у сну, у коме се она појављује као кошута, а он као јелен.
Радња ове ексцентричне драме је смештена у окружење будимпештанске кланице.     

Млада жена Марија и њен шеф Ендре откривају да сваке ноћи сањају исти сан.

Испрва збуњени и помало уплашени, полако прихватају ову чудну коинциденцију, и покушавају да током дана реконструишу оно што им се у сновима збива. 

Ово је прича о двоје људи који откривају царство осећања и телесне жеље, коју је Илдико Ењеди испричала нежно и са пуно суптилног хумора. 

Филм „На телу и души“ је освојио седам награда на филмским фестивалима, а такође је изабран за представника мађарске кинематографије за награду Оскар у категорији страног филма, чије ће номинације бити званично објављене 23. јануара 2018. године.

Домаћа публика ће имати прилику да погледа филм „На телу и души“ од 28. септембра у биоскопима Таквуд, Фонтана, Академија 28, Дворана културног центра, Центар за културу Влада Дивљан у Београду, Културни центар у Новом Саду, Еуросинема у Суботици, као и у биоскопу Вилин град у Нишу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести