Бесплатне пројекције рестаурисаног филма "Мајстори, Мајстори" у Београду

БЕОГРАД: Након прошлонедељне премијере на Ташмајдану, организоване у оквиру пројекта Вип Кинотека, филм "Мајстори, Мајстори" публика ће моћи бесплатно да погледа у Југословенској кинотеци 6. октобра, а након тога и 13. октобра у два термина.
е
Фото: Youtube Printscreen

За све оне који не буду били у прилици да испрате пројекције у биоскопској сали, ово остварење Горана Марковића имаће и своју онлајн премијеру 6. октобра у 20.30 на званичној Фејсбук страници Vip Mobile.

Филм "Мајстори, Мајстори" одавно и оправдано носи статус култног остварења, а у години када прославља свој 40. рођендан, заслужено је добио и дигиталну рестаурацију у оквиру пројекта Вип Кинотека.

Ремек дело домаће кинематографије на једном месту окупило је сјајну глумачку екипу.

Његова вредност временом расте, а дигитална рестаурација ће му омогућити даље приказивање у врхунском квалитету слике и тона.

Цео пројекат је завршен у само пар месеци 1980. године, када је неколицина младих људи одлучила да створи нешто мимо постојећих аршина, па су на брзину основали продукцијску кућу Арт80.

Иницијална идеја Горана Марковића преточена је у сценарио за само две седмице. Буџета скоро да није било, те су глумци прихватили улоге из чисте љубави према седмој уметности.

Снимање се одвијало у основној школи "Ђорђе Крстић" и било је готово за само 18 дана, односно ноћи, пошто није било могуће снимати током дана, док траје настава.

Филм "Мајстори, Мајстори" је седамнаесто рестаурирано остварење у оквиру пројекта Вип Кинотека који Југословенска кинотека и Vip Mobile остављају у аманет будућим генерацијама.

Улазнице за бесплатне пројекције филма могу се преузети на дан пројекције сат времена пре почетка филма на благајни Кинотеке.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести