Бијељинац оштетио фирму Драгана Бјелогрлића за 45.000 евра

Припадници МУП-а РС реализовали су акцију кодног назива “Плагијат” приликом које су претресли стан А.М. у Бијељини, који је незаконито скидао и приказивао серије ‘United Media Grupe’ чиме је причинио штету од око 45.000 еура.
bjelogrlic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Како “Независне” сазнају оштећена је фирма Драгана Бјелогрлића, познатог глумца и режисера, који је контактирао МУП РС, са информацијом да неко из Републике Српске недозвољено омогућује гледање одређених садржаја путем интернета и тако крши ауторска права.

Како незванично сазнају Независне ухапшен је Амар М.

“По наредби Суда БиХ, претресен је стан А.М. у Бијељини и том приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у вези са наведеним кривичним делом – већи број рачунара, преносних рачунара, УСБ стик и друго”, навели су из МУП-а РС.

А.М. се сумњичи да је починио кривично дело недозвољено коришћење ауторских права у периоду од децембра 2017. године до данас на штету ‘United Media Grupe’.

Дело је извршио на начин да је путем више интернет страница омогућио приступ садржајима телевизијских серија “Убице мог оца”, “Конак код Химлије”, “Жигосани у рекету”, “На граници”, “Кад суседи полуде”, “Куд пукло да пукло”, “Само ти причај”, “Ујка – нови хоризонти”, заштићених ауторским правима.

То је учинио на начин да је омогућио приступ рачунарима, смарт телефонима, телевизорима и одговарајућим сет топ бокс уређајима, чиме је објавио, реемитовао и интерактивно учинио доступним јавности више ауторских дела за које није имао потписане уговоре, односно дозволу власника ауторских права.

Акцију су реализовали Полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Бијељина.

Акција је усмерена на прикупљање доказа у вези са почињеним кривичним делом недозвољено кориштење ауторских права.

(Независне новине)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести