Биковић: Живот се после пандемије враћа у нормалу

СОМБОР: Свечаном церемонијом у Атријуму Градске куће и пројекцијом руско-српског биоскопског хита "Хотел Београд", 10. јула биће отворен Сомборски филмски фестивал, најавили су из тамошњег Културног центра "Лаза Костић".
bikovic dijana pozarska
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Ово остварење имало је своју српску премијеру непосредно пред увођење ванредног стања у Србији, па ће пројекција у Сомбору бити једна од првих након што у земљи буде обновљен биоскопски и фестивалски живот.

"Хотел Београд" је режирао Константин Статскиј, главне улоге тумаче српска филмска звезда Милош Биковић и руска глумица Дијана Пожарскаја.

Радња филма прати Павла, богатог наследника и власника престижног хотела Београд, познатог по својим бурним изласцима и раскалашном начину живота.

Када се у тај свет умешају београдска мафија, луда невеста, стара љубав и необична фамилија, његов лагодан живот се претвара у авантуру где је све могуће.

Милош Биковић, главни глумац и један од продуцената филма, изјавио је да му је драго што филм отвара Сомборски филмски фестивал и да приказивање филма, пре уласка у редовну биоскопску дистрибуцију, показује колику подршку продукцијска кућа "Archangel Studios" пружа фестивалском животу у Србији.

Изузетно ми је задовољство што ће филм "Хотел Београд" отворити Сомборски филмски фестивал и што се живот полако враћа у нормалу после пандемије коју смо преживели. Надам се да ће публика уживати јер ће имати прилику да гледа филм на великом екрану, а та заједничка атмосфера са тоновима лаке комедије и шармантне приче даје много више него мали екрани које смо непрекидно гледали док смо били затворени, рекао је Биковић у изјави организаторима.

Наводи да је "Хотел Београд" прича о Павелу и Даши, која је започела још у серији "Хотел Елеон", а идеја филма је да се тај глумачки тандем пренесе у Србију, како би се руска публика упознала са Београдом и чарима које има наша земља.

У главном такмичарском програму ће, у Атријуму Градске куће, бити приказана и друга савремена домаћа филмска остварења, настала у Србији али и кроз копродукције са другим европским земљама са значајном филмском репутацијом.

У суботу, 11. јула у 21 сат на програму је награђивани филм "Ајвар" Ане Марије Роси, са Сергејем Трифуновићем и Наташом Нинковић у главном улогама.

Радња филма прати брачни пар који дуже време живи у Стокхолму, а њихова веза стаје на испит након што за ускршње празнике дођу у Србију.

Исте вечери од 23х сата биће приказан филм "Упркос магли" нашег прослављеног редитеља Горана Паскаљевића, који је домаћу премијеру имао на Фесту непосредно пред почетак ванредног стања.

Ова копродукција неколико земаља је филмска прича о једном од многобројних малолетних избеглица који уточиште траже на друмовима Италије.

У недељу, 12. јула у 21 сат публика ће моћи да види филм "Отац" Срдана Голубовића, овенчан двема наградама на престижном Берлиналу почетком ове године.

Након европске и српске премијере, и свега неколико дана биоскопског приказивања, овај филм о оцу коме су одузели децу, још једно је остварење које ће овог лета практично започети фестивалски живот у Србији.

Последњи филм у главном програму биће "Реална прича" Гордана Кичића, заказан за недељу 12. јула у 23 сата.

У свом редитељском дебију, овај популарни глумац игра и главну улогу. Филм "Реална прича" води нас кроз сагу о глумцу, Вељку Радисављевићу, који има утисак да се цео свемир уротио против њега.

Стручни жири који ће одлучивати о наградама чине глумица Марија Бергам, глумац Феђа Стојановић, и филмски продуцент Фети Даутовић.

На фестивалу ће бити додељене награде Ернест за најбољи филм, глумицу и глумца, као и Специјални Ернест - за досадашњи и будући допринос добрим филмовима.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести