Блејд Ранер 2049 прво у Србији, па у остатку света

БЕОГРАД: Након 35 година обожаваоци култног филма Ридлија Скота „Блејд Ранер“, од 5. октобра моћи ће да сазнају шта се десило са Декардом, а филм „Блејд Ранер 2049“ стиже у српске биоскопе дан раније у односу на остатак света.
blejd raner
Фото: Youtube Printscreen

Тридесет година после догађаја из филма „Блејд Ранер“0, нови истребљивач - полицајац К из Лос Анђелеса (Рајан Гослинг) открива дуго скривану тајну, која може крхко људско друштво да гурне у потпуни хаос. 

Његово откриће одвешће га у потрагу за Риком Декардом (Харисон Форд), бившим истребљивачем који је нестао без трага пре 30 година.

За режију одговоран је један од најбољих редитеља данашњице Денис Вилнев, који иза себе има остварења „Долазак“, „Заточене“, „Сикарио“ и „Наша мајка“, па поклоници СФ жанра верују да их од 5. октобра на великом платну очекује један од најамбициознијих филмских пројеката.

Филм „Блејд Ранер“ Ридлија Скота из 1982. године добио је култни статус, а данас се сматра једним од најбољих научно-фантастичних филмова икада снимљених, и који је на изразито реалан начин предвидео будућност човечанства.

Сценарио су написали Хемптон Финчер, који је адаптирао роман „Сањају ли андроиди електричне овце“ Филипа К. Дика за први део „Блејд Ранера“ и Мајкл Грин („Логан“ и „Осми путник: Ковенант“).

Осим Харисона Форда и Рајана Гослинга, играју и Џеред Лето, Мекензи Дејвис, Робин Рајт, Ана де Армас и Дејв Баутиста.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести