Брнабић са индијским продуцентом Надијадвалом

БЕОГРАД: Српска премијерка Ана Брнабић сусрела се данас у Београду с једним од најуспешнијих индијских продуцената Сађидом Надијадвалом, који је и главни продуцент новог боливудског филма "Баагхи 3“, који се тренутно снима у Србији.
Brnabić sa indijskim producentom Nadijadvalom Foto: Tanjug/video
Фото: Брнабић са индијским продуцентом Надијадвалом Фото: Танјуг/видео

Како је саопштено из њеног кабинета, председница Владе истакла је да Србија и Индија имају сјајне односе."Срећна сам што још једна велика инвестиција долази у Србију, већ имамо доста фирми из Индије које успешно послују у Србији, а овакви пројекти Србију стављају на светску мапу", рекла је Брнабићева и нагласила да се тренутно ради и на увођену директног лета Београд - Њу Делхи.

Након састанка, један од најуспешнијих боливудских продуцената и председник Асоцијације продуцената из Индије изјавио је да је одушевљен гостопримством људи од момента када је слетео на аеродром у Београду.

"Ваша земља је прелепа и посебно захваљујем председници Владе Србије што је директно укључена у филмску индустрију. Гледаност мојих филмова мери се у милионима и за овај пројекат који снимамо у вашој земљи очекујемо исто. Када наша продукција снима у некој земљи, туризам порасте десет пута", рекао је Надијадвал.

Продуцентска кућа "Цлоцкwорк Филмс" из Србије налази се у фази припрема индијског акционог филма „Баагхи 3" који представља трећи део велике франшизе боливудске продукције "Надиадwала Ентертаинмент" из Бомбаја.Реч је о високобуџетном филму у режији реномираног редитеља Ахмеда Кана, с тренутно највећом индијском акционом звездом Тигер Шрофом.

Снимање филма реализује се током новембра и децембра на локацијама у Београду, Панчеву, Пожаревцу и Ковину.Реализација филма "Баагхи 3“ подржана је од стране Владе Републике Србије и Кабинета председнице Владе, али и кроз подршку Министарства одбране и Војске Републике Србије.

Овим пројектом, Србија и Индија учвршћују међусобне односе на пољу културе, уметности и економије, у складу са Споразумом две владе о сарадњи у областима културе, уметности спорта, младих и медија.

Србија је постала једна од омиљених дестинација страних продукција захваљујући изузетно ефикасном и успешном програму филмских подстицаја које пружа Влада РС. Буџет за подстицаје постоји од 2016. године, а овај програм се односи на игране филмове, ТВ серије, документарне и анимиране филмове, наменске филмове, рекламе и визуелне ефекте.

Четврта година спровођења програма подстицаја за снимање, забележила је рекордан број снимања у Србији. За то време програмом је подржано преко 140 пројеката, а зарада индустрије износи у просеку преко 67 милиона евра. За сваки уложени евро кроз подстицаје у буџет државе врати се 2,4 евра, а у економију Србије улије 7,5 евра, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести