Дизни потврдио да ће пети филм о Индијана Џонсу бити последњи

Редитељ Џејмс Менголд је филм Идијана Џонс и бројчаник судбине назвао је "последњом авантуром овог јунака", пише хрватски Индекс.
е
Фото: Youtube Printscreen

Као главни разлог коначног завршетка франшизе наводе старост главног глумца. Такође, Форд је наводно током продукције филма повредио раме док је увежбавао сцену борбе, што је присилило продукцију да ради на његовом опоравку.

Филм ће премијерно бити приказан на Филмском фестивалу у Кану у мају.

Harrison Форд је овај лик први пут тумачио 1981. у филму „Отимачи изгубљеног ковчега“. Претходни, четврти филм, Индијана Џонс и Краљевство кристалне лобање, такође је премијерно приказан у Кану 2008.

Радња петог Индијане Џонса смештена је у време свемирске утрке 60-их година прошлог века и садржи флешбекове  у којема је 80-годишњи глумац дигитално подмлађен.

Подећамо, пети део серијала први је у низу који није режирао Стевен Спилберг. Он потписује продукцију филма, но редитељску палицу предао је Џејмсу Манголду. "Године 1995. била ми је част доћи у Кан са својим првим филмом Heavy. Двадесет осам година касније, поносан сам што се враћам с нешто већим спектаклом", рекао је Манголд недавно новинарима, а преноси Индекс.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести