Џони Деп поново глуми, али у француском филму

Последње две године нису биле нимало лаке за Џонија Депа. Водио је правну битку за битком, те је након мучног развода од Амбер Херд уследило још мучније суђење за клевету, у којем је његова бивша супруга извукла дебљи крај, пише Радио Сарајево.
e
Фото: Youtube Printscreen

Иако је Деп добио случај, цела се ситуација лоше одразила на његову глумачку каријеру те је остао без улога у прослављеним франшизама „Фантастичне звери и како их пронаћи“ (која је у међувремену и сама отказана) те „Пирати с Кариба“.

Управо је зато многе развеселила вест о Деповом повратку на филмска платна, но уместо у холивудском блокбастеру појавиће се у драми француске продукције. Реч је о филму „Жана де Бари“ који прати причу о последњој љубавници француског краља Луја XV. Де Бари је рођена у сиромаштву, но захваљујући својој интелигенцији успела је напредовати на друштвеној лествици и на крају постати омиљена краљева дружбеница, пише Глориа.хр

Филм суочио и с бројним одгађањима, а снимао се 11 седмица у студијима и познатим локацијама у Француској попут дворца Версај. Деп ће глумити краља Луја XV, док ће се у улози његове љубавнице и главне јунакиње појавити редитељка филма Мејвен. (Мејвен је иначе некада била партнерка Лика Бесона, с којим је добила своје прво дете са 16 година, док је он већ био у тридесетим.)

Бићеће то прва Депова улога у играном филму у последње три године, а продуценти су у уторак објавили прве тизер фотографије које приказују Џонија у костиму славног француског владара. Иако датум премијере још увек није познат, страни медији извештавају да је могуће да ће „Жана де Бари“ бити део програма овогодишњег Филмског фестивала у Кану у мају.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести